NAGRAĐENE "TRPELE" STIŽU U BEOGRAD: Predstava nastala u saradnji kraljevačkog i šabačkog pozorišta na sceni Bitef teatra

V.V.S.

14. 11. 2022. u 15:56

U SARADNjI Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta nastala je predstava "Trpele" koju je na 58.Festivalu "Joakim Vujić" u Kragujevcu Okrugli sto kritike proglasio najboljom, a osvojila je i priznanje za najbolje glumačko ostvarenje koje je dodeljeno celom ansamblu predstave.

НАГРАЂЕНЕ ТРПЕЛЕ СТИЖУ У БЕОГРАД: Представа настала у сарадњи краљевачког и шабачког позоришта на сцени Битеф театра

foto:promo

Beogradska publika imaće priliku da vidi ovo ostvarenje Bobana Skerlića i Milene Depolo (u režiji Aleksandre KOvačević) 16. novembra na sceni Bitef teatra. Rediteljka o predstavi kaže:

- "Trpele" je komad koji se bavi sudbinama žena koje su ubile svoje zlostavljače. Nastao je na osnovu autentičnih ispovesti zatvorenica koje su trpele brutalno nasilje. Njihovi pokušaji da pronađu spas u institucijama sistema, porodici, među prijateljima, kolegama i susedima nailazili su na zid odbijanja. Drugi pol je vekovima osuđen na trpno stanje dok je sila - mistični temelj autoriteta slepa za patnju potčinjenih. Zatvoreni krugovi sistemskog nasilja implodiraju i u ovom trenutku, tražeći Novi, pravedniji svet sa više svetlosti, milosti i ljubavi.

Igraju Jasminka Hodžić (u alternaciji sa Biljanom Kostantinović), Aleksandra Ristić, Gorica Dinulović, Sonja Milojević, Biljana Talić, Deana Kostić i Svetlana Milenković. Scenograf je Vladan Slavković, kostimograf Stanislava Jamušakov, kompozitor Predrag Milanovi,a scenski pokret uradio je Damjan Kecojević. Predstava se realizuje uz podršku Ministarstvoa kulture i informisanja Republike Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

ZVERSKI PRETUČEN: Tragična smrt našeg velikog glumca - mislili da je Rom, nisu ga prepoznali! On potom tražio da ih ne gone krivično