TRI SRPSKE PREMIJERE: Takmičarska selekcija „Divlji film“ na leskovačkom LIFFE

Игор Митић
Igor Mitić

13. 09. 2022. u 15:16

Od pet filmova koji će biti prikazani u takmičarskoj selekciji pod nazivom „Divlji film“, u okviru 15. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije koji se održava od 15. 20. septembra na više lokacija u ovom gradu, tri su srpske premijere.

ТРИ СРПСКЕ ПРЕМИЈЕРЕ: Такмичарска селекција „Дивљи филм“ на лесковачком LIFFE

foto: promo

Publika će prvi put u našoj zemlji imati priliku da vidi filipinsku psihološku dramsku komediju Martike Ramirez Eskobar „Leonor nikada neće umreti“, potom rumunski film „Men of deeds” Paula Negoeskua kao i debitantsko ostvarenje Džeroda Karmajkla „On the Count of Three“. Ovaj reditelj i glumi u američkoj crnoj komediji o dva najbolja prijatelja poslednjeg dana njihovog života.

foto: promo

Selektori „Divljeg filma“ na LIFFE, Uroš Tomić i Marko Sopić, su za ovaj program, koja će se prikazivati u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra od 21 sat, izabrali i nagrađivani film „Kelti“ Milice Tomić kao i ostvarenje „Mrak“ Dušana Milića sa legendarnim Slavkom Štimcem i Danicom Ćurčić u glavnim ulogama.

Žiri u ovoj takmičarskoj selekciji LIFFE čine argentinski reditelj Pablo Đorđeli, višestruki dobitnik najznačajnijih nagrada u Kanu, San Sebastijanu i na drugim internacionalnim festivalima, mađarski scenarista Balaž Lovaš i srpska glumica Tamara Krcunović.

foto: Kiril Prodanov

Takmičarski program „Divlji film“, koji publici pruža priliku da se upoznaju sa dešavanjima na filmu i van našeg regiona, nastao je pre tri godine i, prema rečima organizatora, predstavlja hrabro istupanje reditelja iz standardnih tokova.

GLAVNI TAKMIČARSKI PROGRAM

U glavnom takmičarskom programu LIFFE je devet regionalnih ostvarenja: „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića, „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića, „Leto kad sam naučila da letim“ Radivoja Andrića, „Zbornica“ Sonje Tarokić, „Stric“ Davida Kapaca i Andrije Mardešića, „Prasica“ Tijane Zinajić, „Inventura“ Darka Sinka. „Sisterhood“ Dine Dume i „Poslije zime“ Ivana Bakrača. O najboljima će odlučivati tročlani žiri koji čine: glumica Jana Stefanovska i reditelji Dalibor Matanić i Srđan Dragojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna