BESPLATAN OPERSKI SPEKTAKL NA OTVORENOM: Željko Lučić i „Rigoleto“ u Beogradu na vodi 10. septembra

Novosti online

05. 09. 2022. u 13:37

NAKON što će u ulozi Rigoleta u istoimenoj operi Đuzepea Verdija nastupiti u Novom Sadu 7. septembra, čuveni operski bariton Željko Lučić nastupiće i pred beogradskom publikom u okviru četvrtog izdanja „Opere na vodi“ u subotu, 10. septembra, s početkom u 20 časova, na platou iza Geozavoda u Beogradu na vodi.

БЕСПЛАТАН ОПЕРСКИ СПЕКТАКЛ НА ОТВОРЕНОМ: Жељко Лучић и „Риголето“ у Београду на води 10. септембра

Foto: Vuk Novačić

- Ova Opera je u neku ruku moj povratak na domaću scenu, kada je u pitanju nastup ovakve prirode, na otvorenom. Već sutra ću pregovarati sa upravnikom SNP-a da se organizuje izvođenje još nekoliko Opera, a treba da se dogovorimo i za lokacije. U operskim salama se još uvek osećaju posledice pandemije, manje je publike. Za nastup 10. septembra pevaću direktno u mikrofon, a glumiću „iz sebe“ kako bih se u tim scenama ponašao kao Željko Lučić. Reč je o jednoj kompleksnoj ulozi, sa elementima komedije i tragedije, baš kao i sve Verdijeve opere – sa tragičnim krajem. To je priča koja može da se stavi u bilo koje doba, savremeno, prošlo, univerzalna je – poručio je danas Lučić na konferenciji za štampu u „Geozavodu“.

Foto: Vuk Novačić

Željko Lučić, jedan od najcenjenijih srpskih baritona, koga nazivaju „verdijanskim“ jer su ga uloge u Verdijevim operama proslavile, nastupao je na mnogim scenama u svetu, među kojima se izdvajaju četiri najprestižnije operske kuće – njujorški Metropoliten, Milanska skala, Bečka opera i Kraljevska opera u Londonu. Sada stiže u Beograd, spreman da svojim glasom oduševi publiku za koju će ulaz na ovu manifestaciju, kao i tokom prethodnih godina, biti besplatan.

Foto: Vuk Novačić

- „Opera na vodi“, jedinstven muzičko-scenski događaj na otvorenom, održava se četvrtu godinu zaredom. Scena na platou iza Geozavoda ugostiće najuspešnije domaće izvođače, dok će se u ulozi specijalne gošće, zahvaljujući podršci Italijanskog centra za kulturu, naći Alida Berti, koja će specijalno za ovu priliku odigrati ulogu Đilde, Rigoletove ćerke – istakla je Aleksandra Kovačević iz „Human District-a“

Lučić će nastupati sa članovima Opere Srpskog narodnog pozorišta, a Aleksandar Stankov, upravnik te novosadske institucije, kaže da mu je čast što će učestvovati u ovom projektu.

Foto: Vuk Novačić

- Čast mi je što naša kuća ostvaruje saradnju sa Operom na vodi pošto je ona pokazatelj da je operi potreban novi prostor. SNP je u nekoliko navrata imalo produkcije na otvorenom, a poslednja je bila Verdijeva „Aida“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svi ti događaji pokazuju i dokazuju da operska publika postoji u našoj zemlji i treba je mobilisati i angažovati da dolazi na predstave. Način za privlačenje nove publike je svakako kvalitetna predstava, a jedna takva je upravo na repertoaru 10. septembra u okviru Opere na vodi sa Željkom Lučićem i biće to veliki operski spektakl. Pozivam sve koji se još uvek razmišljaju da li da dođu na tu predstavu, da se više ne dvoume i da dođu jer se neće pokajati. Biće to zaista veliki spektakl – zaključuje Stankov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!