PETORO JAPANSKIH UMETNIKA U MUZEJU VOJVODINE: U okviru programa "Novi Sad – evropska prestonica kulture"

J. S.

03. 08. 2022. u 16:42

U OKVIRU festivala “Dunavski dijalozi”, 10.po redu,koji je deo zvaničnog programa “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021”, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu,12.avgusta u Muzreju Vojvodine u Novom Sadu u 19 sati biće otvorena izložba pet japanskih umetnika pod nazivom “Small Reboots”. Postavka će trajati do 28.avgusta,a umetnici će 15.avgusta prirediti prezentaciju o svom radu.

ПЕТОРО ЈАПАНСКИХ УМЕТНИКА У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ: У оквиру програма Нови Сад – европска престоница културе

Muzej Vojvodine

Izložba je rezultat saradnje kustosa iz Srbije i Japana – Ksenije Marinković i Tomohira Okade, koji će predstaviti radove pet umetnica i umetnika - Hiroko Okada, Ai Hasegava, Sačiko Kodama, Takanori Išizuka i Hajaši Tomohiko. Reč je o autorkama i autorima koji su do sada svoje radove predstavljali u prestižnim svetskim institucijama kao što su MOMA Njujork, Fondacija Luj Vuiton u parizu Pariz, Ars Electornica u Lincu ....

Ovaj projekat je početak višegodišnje saradnje umetnika, kustosa i institucija Srbije i Japana u oblasti vizuelne umetnosti koji je podržala fondacija EU Japan Fest i deo je zvaničnog programa obeležavanja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti