ANĐEOSKI GLAS DOTAKAO DUŠE: Bočeli koncertom za nezaborav oduševio Beograd (FOTO/VIDEO)

M. Mirković

23. 07. 2022. u 08:50

VEČNI hitovi bojili su juče toplu beogradsku noć nad otvorenom, velelepnom "dvoranom" kraj zdanja "Geozavoda", a najlepše operske arije, ali i numere filmske i popularne muzike, izvodio je jedan od najlepših i najvoljenijijh tenora današnjice, Andrea Bočeli.

АНЂЕОСКИ ГЛАС ДОТАКАО ДУШЕ: Бочели концертом за незаборав одушевио Београд (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Čoveka anđeoskog glasa, treći put je pred našu publiku doveo Belgrade River Fest, a koncept manifestacije i specifičnost scene privukli su Bočelija dovoljno da našu prestonicu uvrsti na listu gradova koje će ovoga leta oplemeniti svojim nastupom. I to mu je, kao i svaki put, pošlo za rukom - ne samo da čudesnim glasom dotakne dušu svakog od tri i po hiljade slušalaca, već i da nam podari koncert za nezaborav.

Foto: Z. Jovanović

Foto: Z. Jovanović

Foto: ATA images

Publiku koja je uzbuđeno pristizala puneći plato u zaleđu "Geozavoda", tog dragulja među starim beogradskim zgradama, u koncert su uveli taktovi Belinijeve "Norme" u izvođenju Simfonijskog orkestra RTS. Potom je na scenu stupio maestro i zapevao ariju iz Verdijevih "Lombardijaca", te kanconu Vojvode od Mantove iz "Rigoleta". 

- Predstavljam vam divnu pevačicu i svoju prijateljicu Kristinu Pasariju - najavio je gostujući sopran, i ariju iz Pučinijeve "Toske". - Kristina je, takođe, i heroj, jer je pre dva dana pevajući Mocarta u pozorištu doživela nezgodu, zbog koje ne može dobro da hoda, a ipak je večeras ovde da bi pevala, uz mene, za vas.

VUČIĆ DODELIO ZLATNE MEDALjE

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dodelio je Zlatnu medalju za zasluge jednom od najboljih svetskih tenora Andrei Bočeliju i portugalskoj fado pevačici Marizi.

- Posebna mi je čast da dodelim Zlatnu medalju za zasluge Andrei Bočeliju, jednom od najvećih tenora današnjice i umetniku koji kroz jedinstvenu i fascinantnu strast u interpretaciji, publici širom sveta poklanja nezaboravne emocije i spektakularan doživljaj muzike - napisao je Vučić na instagram-profilu budućnostsrbijeav. Vučić je odlikovao i portugalsku pevačicu fado muzike Marizu. - Zlatnu medalju za zasluge dodelio sam umetnici vrhunskog talenta, nestvarnog glasa i umetničkog izraza, veličanstvenoj kraljici fada, čijoj se harizmi i nastupu klanja svetska umetnička scena - naveo je Vučić.

Usledile su, ponovo u izvođenju zvezde večeri i njegove gošće, energična arija i emotivni duet iz opere "Andrea Šenije". Uzbudljive taktove "Oluje" iz Vivaldijeva "Četiri go- dišnja doba" u toplu letnju noć unela je violinistkinja Anastasija Petrišak, a nakon kratke violinske oluje scenom kraj Save ponovo se zaorila ljubav.

Andrea i Kristina izveli su, za kraj prvog dela programa, najpre duet Rodolfa i Mimi iz Pučinijevih "Boema", a zatim i jedan iz operete Franca Lehara "Vesela udovica". Posle dvadesetominutne pauze, čarolija se vratila uz muziku Nina Rote i tonove iz legendarnog, Oskarom ovenčanog Felinijevog filma "Kabirijine noći".

U drugom, "manje operskom", popularnijem delu programa, našla se i Morikoneova Ljubavna tema iz kultnog ostvarenja "Sinema Paradi- zo". Jelena Tomašević, naša pop zvezda koju je proslavljeni italijanski umetnik sam odabrao za gošću beogradskog koncerta, otpevala je numeru "Gde si bilo jare moje" grupe "Biber", a potom su se njen i njegov glas stopili u emotivnom duetu. Glumac Ivan Bosiljčić pratio je sa njihovom ćerkom iz publike ovaj nastup supruge Jelene, koja je doživela tu čast deljenja scene s pevačem anđeoskog glasa.

 

Uz gostujuće inostrane umetnike, nastupio je i par naših baletskih igrača - Katarina i Milan Gromilić, te simfoničari RTS, koji su svi zajedno učinili još grandioznijim sinoćnji koncert pod vođstvom dirigenta Marčela Rote. Delić magije koju je Andrea Bočeli po treći put doneo u Beograd, poneli su sinoć sa sobom i brojni pripadnici naše kulturne i muzičke scene, političar Ivica Dačić, producent Dobrivoje Tanasijević Dan Tana, glumci Miloš Biković i Svetislav Bule Goncić, direktor Opere Narodnog pozorišta i operski pevač Nikola Mijailović, koji je zainteresovano proučavao program na samom ulazu... Svi će oni, uz još hiljade ozarenih ljudi koji su sinoć prisustvovali magičnoj večeri pod zvezdama, još dugo u sebi nositi dah čarolije glasa Andrea Bočelija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!