KRIS HEMSVORT NAS VODI NA "PLAŽU AJKULA": Šarkfest stiže na kanal Nacionalna geografija vajld

N. D.

16. 07. 2022. u 14:00

EGIPAT je ovog leta u žiži medijskog interesovanja.

КРИС ХЕМСВОРТ НАС ВОДИ НА ПЛАЖУ АЈКУЛА: Шаркфест стиже на канал  Национална географија вајлд

Foto Nacionalna geografija

Nažalost, ne zbog luksuznih letovališta, bogate turističke ponude ove drevne zemlje i jednog od najlepših mora na svetu, već upravo zbog onoga što se dešava u tom moru - ajkule. Najstariji predatori na svetu, tokom prvih dana leta napravili su krvavi pir u priobalju najpopularnijeg egipatskog letovališta čuvene Hurgade. Nažalost, tek velike tragedije ljude podsete na činjenicu da su u moru posetioci, i da ispod njegove površine vladaju pravila koja ljudima nisu poznata, a kojima se, da bi u toj sredini opstali, moraju - prilagoditi. "Festival ajkula", koji na kanalu Nacionalna Geografija Vajld traje od 1. jula, otkriće nam neke od najvažnijih zanimljivosti o jednim od najstarijih stanovnika, ne samo mora već naše planete uopšte.

Kroz niz dokumentarnih serijala i filmova upoznaćemo svet opasnih grabljivica detaljnije nego ikada. U emisijama kao što su "Najveća bela ajkula na svetu: Ekspedicija na Havaje", "Kada ajkule napadaju", "Misterija ajkula na Mauiju", "Najveća čekićara na svetu", "Najopasnija ajkula na svetu", "Ajkule ljudožderi", "Ajkula koja jede pesak", "Ajkule i mesec", "Ishrana velike bele ajkule", "Predviđanje napada ajkula", "Vladavina velikih ajkula" i mnogim drugim koje ćemo ovog jula gledati na omiljenoj TV destinaciji za sve ljubitelje životinjskog sveta, srušićemo mnoge mitove o ajkulama i otkriti kako zaista funkcioniše svet ovih grabljivica starih više od 400 miliona godina.

Foto Nacionalna geografija

Zvezda Marvelovih filmova, moćni Tor, odnosno glumac Kris Hemsvort, u nedelju, 17. jula, od 14.15, povešće nas na "Plažu ajkula" i otkriti nam sve o njegovoj ljubavi prema ajkulama sa kojima "pliva" ceo život. Saznaćemo da je njegova životna opsesija rođena nakon mnogo godina provedenih u njihovoj blizini. Naime, još kao dete, na obalama Bajron Veja u njegovoj rodnoj Asutraliji, glumac je naučio da živi sa ovim opasnim stvorenjima.

Danas kao surfer deli talase sa njima, a kao jedan od najdragocenijih saveta za sve koji se upuštaju u avanturu plivanja u moru punom ajkula, Hemsvort poručuje:

- U vodu se ulazi sa velikim predznanjem. Ispod površine je džungla. Da li biste u džunglu zakoračili bezbrižno, praveći buku i ne poštujući pravila koja vladaju u njoj? Ljudi ne vole pravila, ali samo ona ih mogu održati živima u sredini koja im ne pripada.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića