PREMIJERA ANDRAŠA URBANA: Prvo izvođenje predstave "Kad te Bog ritne u stomak" u Novom Sadu

V.V.S.

03. 06. 2022. u 14:37

U SARADNjI pozorišta "Deže Kostolanji" i Novosadaskog pozorišta (Ujvideki sinhaz) urađena je predstava "Kad te Bog ritne u stomak" po romanu Ildiko Lovaš, a u režiji Andraša Urbana. Prvo izvođenje je na novosadskoj sceni 8. juna.

ПРЕМИЈЕРА АНДРАША УРБАНА: Прво извођење представе Кад те Бог ритне у стомак у Новом Саду

foto:Promo

- Ko je zaista bio Geza Čat? Veliki pisac, slikar, kompozitor ili pak lekar? Ili tek zavisnik od morfijuma i ubica? I ko je merodavan da odgovori na to pitanje? Ildiko Lovaš pustila je da o tome govore piščevi najbliži - majka, supruga i ćerka, te pisac sam. Ildiko Lovaš razlaže i prokazuje lažnu, zlonamernu javnu sliku o piscu i predrasude o piscima i književnosti uopšte. Pored toga, pokazuje i šta to znači živeti pored pisca - ističe se, između ostalog, u najavi predstave.

U predstavi igraju Livia Banka, Gabriela Crnković, Timea Filep, Boris Kučov, Gabor Mesaroš, Robert Ožvar i Andrea Verebeš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule