DAH TEATAR I "TI MORAŠ BITI ZENITISTA!": Interaktivna multimedijalna istalacija u Galeriji N.EON

V.V.S.

17. 05. 2022. u 13:13

DAH Teatar otvara interaktivnu multimedijalnu instalaciju "Ti moraš biti zenitista!", a biće otvorena tri dana (17, 18. i 19. maja) u Galeriji N.EON. Ova instalacija-izložba je zamišljena za različite galerijske i muzejske prostore i  promišlja nasleđe autentičnog avangardnog umetničkog pokreta sa naših prostora: zenitizma. Taj avangardni pokret nastao je dvadesetih godina dvadesetog veka i ukazuje na važnost kontinuiteta u umetničkoj tradiciji jedne zemlje, istražujući kakvi su danas, tačno sto godina od pokretanja časopisa "Zenit", odjeci zenitističkih ideja, kako u savremenoj umetnosti, tako i u savremenom društvu.

ДАХ ТЕАТАР И ТИ МОРАШ БИТИ ЗЕНИТИСТА!: Интерактивна мултимедијална исталација у Галерији Н.ЕОН

foto:Đorđe Tomić

Ideje zenitizma, antiratne ideje, verovanje u mogućnost stvaranja novog, pravednijeg društva i odnosa, su i posle sto godina važne i potrebne, naročito u savremenom trenutku, kada se izgubila vera u mogućnost stvaranja boljeg sveta. Instalacija se sastoji iz tri celine, koje predstavljaju originalne radove umetnika koji se bave savremenim umetničkim odgovorom na ideje zenitizma.

Koncept ove multimedijalne interaktivne instalacije su osmislile i kreirale osnivačice DAH Teatra Jadranka Anđelić i Dijana Milošević, čije je premijereno otvaranje bilo u februaru ove godine na međunarodnom festivalu DAH Teatra "Umetnost i ljudska prava" u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega