PREŽIVELA USTAŠKI TEROR, ZAVRŠILA NA GOLOM OTOKU: Promocija knjige Eve Grlić "Sećanja i neobjavljene priče"

V.C.S.

19. 04. 2022. u 13:33

UDRUŽENjE za kulturu povezivanja Mostart Jugoslavija objavilo je knjigu sećanja Eve Grlić, majke čuvenog reditelja Rajka grlić "Sjećanja i neobjavljene priče", koja će sutra u 18 sati biti predstavljena u Kulturnom centru Beograda. Promociju knjige pratiće projekcija filma "Skriveno detinjstvo: Vesnina priča".

ПРЕЖИВЕЛА УСТАШКИ ТЕРОР, ЗАВРШИЛА НА ГОЛОМ ОТОКУ: Промоција књиге Еве Грлић Сећања и необјављене приче

Mostart Jugoslavija

Eva Grlić (1920-2008) bila je hrvatska novinarka, prevodilica i urednica, supruga profesora estetike Danka Grlića. Odrasla je u Sarajevu dvadesetih i tridesetih godina 20. veka, a od 1938. živela u Zagrebu. Najbliži članovi njene porodice stradali su u Holokaustu, a ona je preživela progone u NDH, bila u partizanima, a posle rata završila na Golom otoku.

U knjizi Eva piše i o Korčulanskoj filozofskoj školi, putovanjima, životnim sudbinama najbližih prijateljica, dešavanjima devedesetih godina.
Film "Skriveno detinjstvo: Vesnina priča", čija će projekcija pratiti promociju, govori o majci Evi i kćerki Vesni, koje su jedine od uže i šire porodice Izrael i Domany preživele teror ustaškog režima i Nezavisne Države Hrvatske. Kada je izbio Drugi svetski rat u Jugoslaviji, 6. aprila 1941, Eva je imala 21 godinu a Vesnu je rodila nekoliko nedelja kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)