IZLOŽBA ILUSTRACIJA "IZA OBJEKTIVNOSTI": Vizuelne metafore u nauci

M.A.K.

29. 03. 2022. u 23:55

POSTAVKA naučnih ilustracija pod nazivom "Iza objektivnosti: vizuelne metafore u nauci", koju realizuje Centar za promociju nauke, u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, biće svečano otvorena u četrtak, 31. marta u galeriju "Atrijum" BGB.

ИЗЛОЖБА ИЛУСТРАЦИЈА ИЗА ОБЈЕКТИВНОСТИ: Визуелне метафоре у науци

Foto promo

Do 20. aprila biće prizkazane ilustracije koje su se sedam godina pojavljivale u naučnopopularnom časopisu "Elementi", koje je izabrao glavni urednik Ivan Umeljić, koji o postavci otrkiva

- Može se slobodno reći da su slike neizostavni segment naučne argumentacije koji neretko igra ključnu ulogu u opravdavanju i opovrgavanju naučnih hipoteza, u najširem rasponu naučnih disciplina, od mikrobiologije do astrofizike", ističe *autor koncepta izložbe i glavni urednik Elemenata*.

Cilj izložbe jeste da na primeru vizuelizovanja naučnih sadržaja ukaže na kontinuitet između nauke i umetnosti, kao i na to da se svaka vrsta vizuelizacije nauke oslanja na umetničku interpretaciju.  Na izložbi, koja broji 130 ilustracija, će biti predstavljeni radovi autora, kao što su Aleksandra Jovanić, Anja Sušanj, Artez, Bob Živković, Branko Tmušić, Bratislav Milenković, Valentina Brković, Vladan Nikolić, Vuk Palibrk, David Bilobrk, Dragana Krtinić, Željko Lončar, Ivana Bugarinović, Irena Gajić, Jakov Jakovljević, Ksenija Pantelić, Marija Babović, Marko Purać, Milica Golubović, Monika Lang, Nikola Korać, Sanja Crnjanski, Sergej Tucakov, Slavomir Stojanović Futro, Srđa Dragović, Tea Jurišić, Đorđe Balmazović i Dragan Protić Prota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!