PREMIJERNE "GODINE VRANA": Nova predstava na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

11. 03. 2022. u 12:16

NOVI naslov na repertoaru Velike scene Narodnog pozorišta: drama "Godine vrana" (po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića) biće premijerno izvedena večeras i sutra, sa dve glumačke podele.

ПРЕМИЈЕРНЕ ГОДИНЕ ВРАНА: Нова представа на репертоару Народног позоришта у Београду

foto:Promo

U predstavi koja govori o životu Beograda i Beograđana tokom Prvog svetskog rata, glavne uloge tumače Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković (u alternaciji sa Branislavom Tomaševićem), Petar Strugar, Ljiljana Blagojević, Sonja Kolačarić , Hadži Nenad Maričić (Bojan Krivokapić), Miodrag Krivokapić, Vladan Gajović i Lepomir Ivković. Između ostalih, u ansamblu sa šezdesetak izvođača na sceni, su i Dragan Nikolić, Miloš Đorđević i Nemanja Stamatović. U podeli su i deca( od pet do osam godina), kao i mnogobrojni igrači.

- Ovo je priča o sudbini Beograda tokom prvih godina slobode nakon Prvog svetskog rata. Priča o ljubavi kojoj se ne možemo odupreti i koja je, naravno, zabranjena. O vremenima kad je grešno voleti, i kad nas samo ljubav može zagrejati - reči su dramaturga danke Sekulović, i između ostalog, ističe: - Iako se danas više životom ne brani čast, i izlasci na dvoboj deo su prošlosti, vrednosti za koje smo se juče i danas borili deluju tek samo kao slabi trag u poređenju sa nekadašnjim borbama za opstanak, borbama za svaki zalogaj ili lek.

U umetničkom timu su i Geroslav Zarić, Vladoslava Kanington (scenografi), Marina Medenica (kostimograf), Petra Fotez (kostimograf baletskih kostima), Borislav Dugić, Vladimir Petričević (kompozitori), Isidora Stanišić (koreograf), Radovan Knežević (scenski govor) i Slobodan Petković (scenske borbe).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)