NAGRADA ZA "TARAKANU": Dodeljeno priznanje "Politikinog Zabavnika"

A.P.

21. 01. 2022. u 16:47

ROMAN "Tarakan" Milke Knežević-Ivašković, u izdanju NNK Internacional iz Beograda, ovogodišnji je dobitnik Književne nagrade "Politikin Zabavnik" za najbolje delo namenjeno mladima.

НАГРАДА ЗА ТАРАКАНУ: Додељено признање Политикиног Забавника

Milka Knežević-Ivašković

Žiri u sastavu: Irena Špadijer, Aleksandar Kostić, Petar Arbutina, Milorad Milinković i Petar Milatović, jednoglasno je odlučio da nagradu dodeli "romanu koji na poseban način prati odrastanje mladog junaka kroz vešto vođenu priču i priprema ga na suočavanje s onim što ga, odraslog, čeka. Likovi su autentični i psihološki dobro iznijansirani. Na granici između horora i fantastike, `Tarakan` nudi uzbuđenje do poslednjeg slova...".

Inače, na ovogodišnjem konkursu prispela su 62 naslova. Nagrada će dobitniku biti uručena 25. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu