NAPUSTIO NAS JE MILE KONTRAŠ: Po ovim ulogama ćemo pamtiti Vladana Živkovića (VIDEO)

Novosti online

04. 01. 2022. u 21:08

POZNATI glumac jugoslovenske kinematografije Vladan Živković preminuo je u Beogradu posle duge i teške bolesti, a na Fejsbuk grupi gromade filmske objavljen je tekst koji ga najbolje opisuje sa ulogama koje su obeležile njegovu karijeru.

НАПУСТИО НАС ЈЕ МИЛЕ КОНТРАШ: По овим улогама ћемо памтити Владана Живковића (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Vladan Živković deluje kao čovek koji nikad ne naručuje nešto osim šljivovice, a i njegovi likovi su uglavnom deo veće skupine divnog, prostog i rabljenog naroda, pa je Danvla neki presek svih dobroćudnih pojedinaca kojima se obično ne posveti značajnija pažnja.

Reklo bi se da je tako i proveo svoj filmski vek, bez pažnje, međutim nije Vladan Živković samo dekoracija, zna poput svog Mileta Kontraša da iskoči, zauzme stav i ipak se predstavi licem i brkovima, pa ako neko pored toga zapamti i ime, to je samo bonus.

Čuveni Mile Kontraš iz serije "Vruć vetar"

Uostalom, govorimo o Oliveru Nedeljkoviću ovde, simbolu svih centara pažnje, govorimo o večno svežoj rečenici "Nemojte na mene da vičete, nije vam ovo Beograd, ovo je šuma", ali govorimo i o glumcu koji je stigao da zaigra uz Mičama u "Ratu i sećanjima", uz Majkla Jorka i Pitera Finča u "Engleska me je stvorila", dao nam priliku da kažemo "eno ga onaj naš" kad ga vidimo u Pekinpoovom "Gvozdenom krstu", a o još domaćih sitnih, a u stvari krupnih učinaka od marginalca Bubrega u "Kad budem mrtav i beo" naovamo, o tome se ne može ni početi, niti završiti - piše u objavi.

Čuvena scena u kojoj Nikola Simić i Lane Gutović, odnosno Dimitrije Pantić i Srećko Šojić pričaju o Oliveru Nedeljkoviću postala je viralna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola