NASTAVAK AVANTURA NEOBIČNE DEVOJČICE: Roman "Zaustavite Ajvi Poket" neobičog australijskog pisca Kejleba Krispa

D.B.M.

26. 10. 2021. u 21:53

NAKON što je nekim čudom uspela da spreči da Satni dijamant padne u pogrešne ruke, Ajvi Poket je stigla u London gde živi u kući ostarelih pogrebnika.

НАСТАВАК АВАНТУРА НЕОБИЧНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Роман Зауставите Ајви Покет необичог аустралијског писца Кејлеба Криспа

Odiseja

Uverena je da je slika i prilika savršene ćerke, ali čini se da Majka Snegzbi ne misli tako. S obzirom na to da nije zadovoljna čak ni njenim pajanjem, Ajvi ne sme ni da zamisli kako bi reagovala kada bi saznala da je njena tek usvojena ćerka mrtva (ili makar polumrtva) pa neke stvari ipak zadržava za sebe. Uprkos tome, Ajvi je prilično srećna, posebno kad joj se ukaže prilika da trkne do biblioteke u kojoj radi gospođica Karnidž, a sticajem čudnih okolnosti stekla je i novu blisku prijateljicu, prelepu naslednicu Estelu koja pokušava da otkrije mračnu tajnu koja se krije iza smrti njenog brata...

U ovoj, novoj avanturi "Zaustavite Ajvi Poket", Kejleb Krisp donosi nove, još zapetljanije misterije, još neverovatnije urođene instinkte i stari dobri šarm jedne od najoriginalnijih junakinja književnosti za decu.

Kajleb Krisp je pseudonim australijskog pisca Stivena M. Džajlsa pod kojim su objavljene avanture devojčice Ajvi Poket. Stiven M. Džajls se u Australiji proslavio avanturističkim knjigama za decu pisanim po uzoru na gotske romane, od kojih su najpoznatiji serijal "Sajlas i Vinterbotomovi" i trilogija o Ajvi Poket. Svetsku slavu je stekao upravo knjigama o doživljajima neobične devojčice. Retko se pojavljuje u javnosti i o njegovom životu se ne zna mnogo. Samo šaljiva biografija u kojoj se predstavlja kao osobenjak.

Kako kaže, rođen je u Australiji gde su ga odgajali strastveni bibliotekari koji su ga hranili književnošću 19. veka i mlakom kašom. Period detinjstva mu se tragično i prevremeno završio kada je baku Mejbl prodao za šaku običnih semenki bundeve.

Diplomirao je na Univerzitetu Tihe patnje na odseku za Ćudljivu misao. Čvrsto je odlučio da će ostaviti trag u svetu svojim pisanjem. Naravno, usledio je period teškog truda, neuspeha i razočaranja koji je trajao sve dok se Krisp nije preselio u napuštenu kolibu u šumi i posvetio se pisanju o Ajvi Poket, ni po čemu posebnoj dvanaestogodišnjoj sobarici.Sa spoljašnjim svetom Krisp komunicira isključivo Morzeovom azbukom ili lupkanjem po timpanima. Ne podnosi poslastičare i određene vrste kućnih zečeva.

U jednom od retkih intervjua, Kejleb Krisp je otkrio da najradije provodi vreme u dugim šetnjama po mašti, da je najsrećniji kada napiše savršenu rečenicu, da je izuzetno nestrpljiv i da retko odgovara na pozive. Kada bi mogao da putuje kroz vreme, istog časa bi se uputio u London 19. veka, mesto i vreme koje je vrlo autentično dočarao čitaocima Ajvinih doživljaja.

Odiseja je prvi deo serijala "Samo ne Ajvi Poket" objavila 2020. godine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri