REGIONALNA NAGRADA "MALI PRINC": Nagrađen roman Danice Blagojević, "Zagrli mesec"

D. B. M.

25. 10. 2021. u 15:33

ROMAN "Zagrli Mesec" Danice Bogojević u izdanju "Lagune" nagrađen je regionalnom nagradom "Mali princ" za najbolju dečju knjigu objavljenu u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj protekle godine.

РЕГИОНАЛНА НАГРАДА МАЛИ ПРИНЦ: Награђен роман Данице Благојевић, Загрли месец

Laguna

Nagrada je Danici dodeljena na ovogodišnjem Međunarodnom dečjem festivalu "Vezeni most" u Tuzli, a sastoji se od bronzane statue Malog princa, rada akademskog vajara Enesa Sivca, plakete i novčanog iznosa.

- Velika je čast dobiti ovo priznanje, tim pre što su i neke od meni veoma dragih knjiga nagrađene baš na ovom Festivalu - rekla je Danica. - Drago mi je što je žiri prepoznao važnost same teme romana 'Zagrli Mesec' te što će se ta priča proširiti i na susedne zemlje. Zapravo, već smo dogovorili buduću saradnju, u cilju da skrenemo pažnju šire javnosti na probleme koje imaju deca koja su poput mojih junaka.

Roman "Zagrli Mesec", koji je ilustrovala Aleksandra Ilić,  je topla i promišljena priča o spoznaji da prihvatanje istine nosi sa sobom i neopisivu magiju. Luna je u novoj školi, u pubertetu i u velikim  problemima: svi prate njene vlogove o super devojkama, treba da glumi u "Romeu i Juliji", mnogi je ne razumeju i... možda se zaljubila. Luna najpre mora da nauči da prestane da obmanjuje one s kojima se svakodnevno susreće... ali i sebe! U tome će joj pomoći njen mlađi brat Jug, koji nije običan dečak, i jedna priča o začaranom psu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)