NAJLEPŠA FOTOGRAFIJA SA KNJIGOM: Izabrani dobitnici nagrada

V. C. S.

22. 10. 2021. u 23:25

OBJAVLjENI su dobitnici nagrada na konkursu "Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga", koji je nedavno raspisala ova izdavačka kuća.

НАЈЛЕПША ФОТОГРАФИЈА СА КЊИГОМ: Изабрани добитници награда

Foto: Arhipelag

Jelka Dilber iz Beograda, Jelena Bukilić iz Kaća, Silvija Mitrović iz Beograda, Milka Kolundžić iz Kotora, naš novinar Vojislava Crnjanski Spasojević iz Beograda, Snežana Ćurčić iz Ivanjice, kao i Gorica Radmilović iz Novog Sada, Dora Nahmijas iz Zemuna, Marija Stojanov iz Dolova, Mirjana Trajković iz Beograda, Aleksandra Paunović iz Beograda, Dragan Pavlović iz Šapca, Gordan Gorunović iz Beograda i Dušan Tomić, dobili su nagrade ovog izdavača.

Na konkurs je stiglo više od 500 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci "Arhipelaga", u uži izbor uvrstio je 23 fotografije 16 autora. Takođe je odlučio da, pored predviđenih nagrada, dodeli i nekoliko specijalnih zbog umetničkog kvaliteta slika, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti. "Arhipelag" će ubuduće raspisivati ovakav konkurs najmanje dva puta godišnje, jednom u rano proleće, drugi put u ranu jesen.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: Dete ruskih emigranata koje je obogatilo srpsku umetnost

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024