„MIDLSEKS“- PRIČA O RAZLIČITOSTI: Premijera u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu

J. SIMIĆ

20. 10. 2021. u 14:14

REDITELjKA Jovana Tomić, zajedno sa dramaturgom Dimitrijem Kokanovim, kao i članovima ansambla Drame SNP u Novom Sadu, postavila je na scenu našeg najstarijeg profesionalnog teatra predstavu „Midlseks“ Džefrija Judžinidisa, koja će premijerno biti izvedena 1. novembra.

„МИДЛСЕКС“- ПРИЧА О РАЗЛИЧИТОСТИ: Премијера у Српском народном позоришту у Новом Саду

Srđan Doroški SNP

To je priča o interseks osobi u porodici grčkih migranata, koja je odgajana kao devojčica, da bi u tinejdžerskom periodu uočila različitost svog tela u odnosu na vršnjake i nadalje nastavila da živi kao muškarac. Premijera je zakazana za 1. novembar.

Uloge tumače Bojana Milanović i Branislava Jerkovića, u predstavi igraju: Zoltan Molnar, Draginja Voganjac, Sonja Isailović, Aleksandar Sarapa, Tijana Marković, Aljoša Đidić, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović i Mia Simonović.

Roman „Midlseks” je do sada stekao kultni status. Pored toga što je nagrađen Pulicerom, pojavila se i vest da je u toku snimanje serije po romanu za HBO. Judžinidisov prethodni roman „Samoubistvo nevinosti“ takođe je ekranizovan – po njemu je snimljen kultni film „Virgin suicides“ u režiji Sofije Kopole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)