SVI SADRŽAJI BESPLATNI: Muzej otvara vrata na Svetski dan turizma

I. M.

24. 09. 2021. u 14:34

NARODNI muzej u Leskovcu u ponedeljak i utorak, 27. i 28. septembra, otvara svoja vrata za sve posetioce, a njegovi sadržaji biće besplatni i to povodom obeležavanja Svetskog dana turizma.

СВИ САДРЖАЈИ БЕСПЛАТНИ: Музеј отвара врата на Светски дан туризма

Foto: I. Mitić

Na ovaj način leskovački muzej podržava akciju nadležnog ministarstva, a zainteresovanima predstavlja stalnu postavku „Vremeplov leskovačkog kraja“ u okviru koje je i mnoštvo digitalnog sadržaja poput virtuelne realnosti i oblačenja, dok uz pomoć mobilne aplikacije posetioci mogu putovati kroz vreme i prošetati ulicama starog Leskovca u društvu svojih predaka.

U pomenutim danima biće otvorena i postavka u Gradskoj kući i Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, kao i arheološki lokalitet Caričin grad. To je mesto gde je, prema pretpostavkama, rođen poslednji rimski car Justinijan, pa je u tu čast u VI veku podigao velelepnu „Justinijana Primu“ koja predstavlja svojevrsni primerak arhitekture tog doba.

Posetioci mogu da obiđu ove lokacije u pratnji vodiča, ali i uz pomoć mobilne aplikacije „Cultural Places“. Ona omogućava samostalnu posetu uz višejezični audio-vodič.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a