OSTALA SAM BEZ REČI KADA SAM ČULA ZA NASTUP SA DOMINGOM: Devetogodišnja saksofonistkinja Kristina Vasić, za "Novosti", uoči koncerta

Zorana Rašić

07. 09. 2021. u 09:15

MLADOJ Paraćinki Kristini Vasić, devetogodišnjoj devojčici koja već godinama svira saksofon i pobeđuje na takmičenjima mnogo starije od sebe, ukazana je velika čast i privilegija da stane pored istinske žive muzičke legende i da sutra na Tašmajdanu, prilikom zatvaranja Belefa, podeli scenu sa najčuvenijim operskim pevačem na svetu, Plasidom Domingom.

ОСТАЛА САМ БЕЗ РЕЧИ КАДА САМ ЧУЛА ЗА НАСТУП СА ДОМИНГОМ: Деветогодишња саксофонисткиња Кристина Васић, за Новости, уочи концерта

TALENAT Kristina Vasić, Foto Z. R.

Njen otac, Boban Vasić, potvrdio je, za "Novosti", da će Kika biti Domingov gost na koncertu i da će izvesti sa njim, u duetu, jednu kompoziciju. Pored toga, kao uvod u Domingovo izvođenje, Kika će se predstaviti publici i solo nastupom u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a.

- Ono što moja supruga i ja, kao Kristinini roditelji, osećamo, rečima se ne može opisati. Kad smo čuli da će nastupiti sa Domingom, kad je dobila poziv od njegovog menadžera, bili smo u šoku. Hvala mađarskoj muzičkoj produkciji "Virtuozok" koja je ovo omogućila, hvala do neba svim ljudima koji na bilo koji način učestvuju u Kristininom razvoju, hvala svima koji pružaju podršku, lepe reči, osmehe i pozitivne vibracije, to je sve što je potrebno - naglašava, presrećan, otac.

PODRŠKA Sa slavnim tenorom, Foto Promo

 

Užurbana pred put za Beograd, Kika nam je rekla da je kompoziciju za nastup uvežbala za nekoliko dana.

- Kad sam je dobila, videla sam da mi nije preteška, a i svidela mi se. Svirala sam je u više navrata po pola sata, tako sam lepo uvežbala. Oduševila sam se, ostala sam bez reči kad mi je tata rekao da će nastupiti sa Domingom. Sa njim sam se upoznala prošle godine u Budimpešti, a sad se nadam i da ću moći da popričam sa njim jer sam u međuvremenu počela da učim engleski.

Domingo je preksinoć doputovao u Beograd, a nastupa sutra, od 21 sat, na Stadionu Tašmajdan. Uz njega i njegovu gošću Kristinu, nastupiće Italijanka Ana Piroci i naša Marija Jelić, obe soprani, uz Simfonijski orkestar RTS-a.

Malena Kristina, kojoj je uzor Kendi Dalfer, prošle godine bila je finalistkinja takmičenja za mlade virtuoze Višegradske grupe u Budimpešti, a u ovom pravom televizijskom spektaklu nastupila su najtalentovanija deca iz Poljske, Češke, Mađarske, Slovačke i Srbije. Kristina je bila najmlađi superfinalista i oduševila je žiri, pa i Plasida Dominga, čuvenog svetskog tenora, postavši tako zaštitno lice tog takmičenja koje joj je otvorilo vrata za ispunjenje snova.

Pred Kristinom je blistava muzička budućnost, čemu će svakako doprineti i sutrašnji nastup sa najvećim svetskim operskim pevačem iz Španije.

Nastup na "Nišvilu"

MALA Kika je sa mamom i tatom juče iz Paraćina doputovala u Beograd, a u 16 sati imala je probu za koncert. Roditelji ističu da je obezbeđeno da porodica nakon koncerta ide sa Domingom na večeru, i da se Kika oseća kao zvezda. Ona je, inače, već nastupala na Tašmajdanu prošle godine na koncertu sa Simfonijskim orkestrom, ali zbog pandemije nije bilo publike, već se koncert slušao onlajn. Nedavno je svirala i na "Nišvilu" na glavnoj pozornici, pred nekoliko hiljada posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave