MUZIKA LJUBAVI I NADE: Operska diva Jadranka Jovanović najavljuje koncert nacionalnog teatra

A. VOJINOVIĆ

30. 08. 2021. u 12:38

KONCERT pod nazivom "Muzika ljubavi i nade - nasleđe za sve" Narodnog pozorišta održaće se sutra, 31. avgusta, od 21.00 ispred glavnog ulaza u nacionalni teatar.

МУЗИКА ЉУБАВИ И НАДЕ: Оперска дива Јадранка Јовановић најављује концерт националног театра

Jadranka Jovanović / Foto Z.Jovanović

Beograđani i gosti prestonice će biti u prilici da sa Trga republike besplatno uživaju uz zvuke popularne klasične muzike i programu koji je pažljivo pripremio ansambl nacionalnog teatra. Na koncertu će učestvovati mecosopran i prvakinja opere Narodnog pozorišta Jadranka Jovanović, koncertmajstor orkestra Opere Edit Makedonska, violončelistkinja Irina Skorikova, i harfistkinja Gorana Ćurgus.

Srpska operska diva Jadranka Jovanović, za "Novosti", kaže da sutrašnjim koncertom Narodno pozorište, kako dolikuje i u sklopu tradicije, najavljuje početak kompletne pozorišne sezone u našem glavnom gradu:

- Ove godine za publiku smo pripremili muzički medaljon u jednom neobičnom sastavu, gde ćemo na jednom mestu imati harfu, violinu, violončelo i glas - kaže Jadranka. - Reč je o popularnoj klasici koju svi mogu da slušaju i uživaju. Ovim programom pozivamo našu dragu publiku da nam se pridruži očekujući da ćemo u narednom periodu moći da stvaramo i radimo na radost posetilaca.

Prvakinja nacionalnog teatra podseća da je Narodno pozorište pre godinu dana premijerno organizovalo nastup ansambla na otvorenom po ideji upravnice Ivane Vujić, kada se pozornica sa "dasaka koje život znače" preselila na balkon i improvizovani plato ispred prestoničkog centra kulture.

- Prošle godine, takođe pred početak nove sezone, teatar je organizovao inovativni muzički medaljon kada je prvi put scenografija bila zgrada Narodnog pozorišta - navodi Jadranka. - Neću zaboraviti da je tokom koncerta saobraćaj na Trgu republike stao, da su se vozači trolejbusa trudili da ne zaklone vidik publici. Muzika iz okolnih kafića je utihnula, a plato se punio sve vreme. Zaista jedno neverovatno iskustvo.

Operska umetnica prisetila se i da je prošla godina bila teška za sve umetničke događaje, naročito za koncerte i operske predstave:

- Za razliku od nas, glumci su i pored epidemije uspeli da snimaju i serije i filmove. Epidemija je uticala na sve nas, ali je najviše trpeo muzički sektor. Moje kolege i ja se na najlepši mogući način ponovo uključujemo u pozorišni život i poručujemo publici - Dobro došli u Narodno pozorište! - zaključuje Jadranka.

MODA I GALA NASTUP

PRVAKINjA Narodnog pozorišta najavljuje da će sredinom septembra biti održan još jedan događaj na otvorenom posvećen italijanskom modnom kreatoru, dizajneru i kostimografu Renatu Balestri. Našu opersku divu u narednim danima očekuje i gala koncert popularne klasike na otvaranju festivala "Dani ludaje" u Kikindi 9. septembra kada će nastupiti sa horom i orkestrom Kulturnog centra Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)