"INTERVJU SA VAMPIROM" KAO SERIJA: Nova adaptacija kultnog romana sledeće godine na AMC

Jl. B.

04. 07. 2021. u 10:38

POSLE dugogodišnjih pokušaja da dela američke književnice En Rajs stignu na male ekrane, kablovska mreža AMC naručila je snimanje nove adaptacije kultnog romana "Intervju sa vampirom" iz 1976.

ИНТЕРВЈУ СА ВАМПИРОМ КАО СЕРИЈА: Нова адаптација култног романа следеће године на АМЦ

Foto Vorner bros

Serija od osam epizoda trebalo bi da bude premijerno emitovana na AMC, kao i na striming platformi AMC Plus, sledeće godine. Još nije održana audicija, te nije poznato koji glumci će dočarati likove vampira Lestata i Luja.

U hororu iz 1994, zasnovanom upravo na ovoj knjizi, glavne junake tumačili su Tom Kruz i Bred Pit, uz Kirsten Danst, Antonija Banderasa, Helen Makrori, Kristijana Slejtera... Film prati vampira Lestata, koji živi u reci krvi nužnoj za njegovo postojanje. Kada poželi, on svojim žrtvama daruje večni život htele one ili ne. U Lestatov život krajem 18. veka ulazi Luj, koji je skrhan zbog gubitka žene i ćerke.

Iako Luj postaje besmrtan, pokušava da spreči bezdušnog Lestata u neumoljivom uništavanju ljudi. Dvesta godina kasnije, u San Francisku, Luj je odlučio da svoju vampirsku priču o želji, ljubavi, strahu i ekstazi ispriča mladom novinaru. Ovaj razgovor postao je poznat kao "Intervju sa vampirom".

Izgleda da je nova serija samo početak nastanka "vampirskog sveta" jer su AMC i njihov studio, u maju, prošle godine, sa autorkom ugovorili prava na ekranizaciju knjiga iz serijala "Vampirske hronike" i "Život Mejfer veštica". Dogovor obuhvata 18 naslova, koji su prodati u više od 150 miliona primeraka širom sveta. Filmski producent Mark Džonson, biće ne samo izvršni producent serije "Intervju sa vampirom", nego će pretvoriti celu kolekciju "vampirskih" knjiga u prošireni univerzum serija.

- Izazov prilagođavanja revolucionarnog i neizmerno ubedljivog rada En Rajs za televiziju je zastrašujuće i uzbudljivo. Verujem da smo spremni da se izborimo sa ovim izazovom i da oduševimo, kako verne obožavaoce En Rajs tako i gledaoce koji će tek sada otkriti njeno delo - rekao je Džonson.

Scenario serije potpisuje Rolin Džouns, koji će biti i šouraner i izvršni producent.

- Ožalošćena majka i izvanredna spisateljica započela je 1973. ono što će postati najbolji vampirski roman ikada napisan. Skoro pola veka kasnije, znamo šta se od nas očekuje i koliko ova knjiga i one koje slede znače njihovim brojnim čitaocima. Luj i Lestat izlaze iz skrovišta i jedva čekamo da ih ponovo spojimo sa vama - najavio je Džouns.

U stvaranju svih serija će kao izvršni producenti i konsultanti pomagati i sama En Rajs, kao i njen sin, pisac Kristofer Rajs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju