DUGO SKRIVANI DOKUMENT: Autor nepoznate biografije kneza Pavla došao u Srbiju

B.Subašić

14. 06. 2021. u 16:56

NIL Balfur, autor izuzetne knjige "Knez Pavle Karađorđević, jedna zakasnela biografija" došao je u Beograd na promociju dela u kome se kroz sudbinu jedne ličnosti otkriva tajna istorije Evrope u prvoj polovini 20. veka.

ДУГО СКРИВАНИ ДОКУМЕНТ: Аутор непознате биографије кнеза Павла дошао у Србију

Foto: M.Anđela

U Knjižari Geca Kon, on je sa bivšom suprugom, kneginjom Jelisavetom Karađorđević, ćerkom kneza Pavla govorio o svojoj knjizi koju je za srpsko tržište preveo Đurica Krstić i izdao Službeni glasnik.

Posebnu vrednost ovom delu daju dugo skrivani dokumenti iz britanskih arhiva, do kojih je autor došao i koji potvrđuju da Knez Pavle nije bio izdajnik već je, naprotiv, bio izdan od Britanaca od kojih je tražio pomoć za suprotstavljanje Hitlerovoj nemačkoj.

Nič Balfur je čuveni britanski bankar, a ranije i veoma uticajni političar, vatreni zagovornik Evropske unije. Za "Novosti" je dao ekskluzivnu izjavu o tome kako su Englezi izašli iz EU zbog nemmačke dominacije i prognozu o budućnosti Balkana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović