NOVA POSTAVKA U GALERIJI "KORNJAČA: "Oseti crveno" pred publikom

J.D.

05. 06. 2021. u 21:47

IZLOŽBA pod nazivom "Oseti crveno", autorke Anđele Radivojević, otvorena je sinoć u Udruženju slikara i ljubitelja slikarstva "Kornjača".

НОВА ПОСТАВКА У ГАЛЕРИЈИ КОРЊАЧА: Осети црвено пред публиком

Privatna arhiva

 Koncept izložbe je zasnovan na ličnim, psihološkim istraživanjima međuljudskih odnosa, kao i ličnim ispitivanjima uticaja crvene boje na osobe koje je posmatraju.

- Poznato je da svi mi tražimo emocionalnu podršku i ljubav, ali i da nas razni strahovi često sprečavaju da se emocijama i prepustimo - istakla je autorka kojoj je ovo inače druga samostalna izložba. - Crvena je boja koja može biti povezana sa mnogim različitim emocijama što zavisi od individualne percepcije crvene kao boje.

Autorka dodaje da apstrahovana stopala predstavljaju "nas", crvena boja i njene nijanse predstavljaju emocije koje "mi" najčešće povezujemo sa istom, dok položaj stopala predstavlja "naše  odnose sa drugima".

- Svaki crtež mogao bi se tumačiti na više različitih načina, nekog može asocirati na porodične odnose, nekog na odnose u društvu, nekog na partnesrstvo što i jeste poenta da svaki crtež bude doživljen individualno - dodaje Anđela.

Za sve posetioce izložba će biti otvorena naredne dve nedelje, svakog radnog dana od 18 do 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)