GLASAJTE ZA: Bojanu Maljević i Dragana Mićanovića, zvezde serije "Dug moru 3"

J. B. L.

30. 09. 2023. u 07:38

KANDIDATI za nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par, koju "Novosti" dodeljuju u okviru 13. FEDIS festivala, su Bojana Maljević (49) i Dragan Mićanović (52), kao Svetlana i Periša u seriji "Dug moru 3".

ГЛАСАЈТЕ ЗА: Бојану Маљевић и Драгана Мићановића, звезде серије Дуг мору 3

Foto Monte Royal Pictures/Promo

Od kada se 2019. serija "Dug moru" pojavila na malim ekranima, osvaja gledaoce pričom, kvalitetnom glumačkom podelom, neobičnim žanrom, odličnim scenarijem i nesvakidašnjim lokacijama na kojima je snimana.

Zahvaljujući aranžmanu "Telekoma Srbija" sa najbržom rastućom platformom "Dizni plus" ova mešavina drame, trilera i mistike opčinila je i publiku u Indiji. Iza ove serije kao autor, producentkinja, scenaristkinja i glumica stoji Bojana Maljević, koja tumači Svetlanu.

Od početka pratimo dešavanja u primorskom selu u Crnoj Gori, a pre svega život Periše, koji ima ugostiteljski objekat, ćerku Olgu, koja studira u Beogradu, i ženu Svetlanu koja se iznenada vraća nakon što je nestala pod misterioznim okolnostima.

Foto Monte Royal Pictures/Promo

U istom mestu sa njima žive i sa njihovom pričom se prepliću porodiče, mračne tajne, priviđenja, slovenski bogovi i legende. A prema jednoj od legendi, koja stvarno postoji u Boki kotorskoj, more svake godine uzima svoj dug – sedam ljudi, sedam žrtava onome što je početak i kraj svega, izvor života i opstanka.

Tokom dve sezone Periša je mnogo propatio, a u trećoj je nastavio da pati, čak se i kroz "flešbekove" vraćao u vreme Drugog svetskog rata.

- Porodica Šćepanović se suočava sa dve opasne struje. Sve to nosi Perišina kći Olga (Ana Lečić), koja kao još jedna štriga (veštica) povezuje sve što se dešava. Periša je malo izdvojen od te mistike. On ne želi da veruje u to, tako da sam bio poprilično "pošteđen" te magijske linije priče. Međutim, ona je toliko jaka u našoj seriji da i njega lagano uvlače u taj začarani svet. Ne znam kako će se snaći, jer ga tek polako usisavaju. Na snimanju su nam meštani sa poluostrva Luštica pričali raznorazne priče, ali više kao legende i anegdote. Nije mene lako ubediti u takvo nešto – rekao je u intervjuu za "TV novosti" Dragan Mićanović.

Foto Monte Royal Pictures/Promo

Ovog proleća na kanalima Supertar TV i B92 ispratili smo treću sezonu serije "Dug moru", a vredna ekipa već je otpočela još jedno, ovog puta, finalno putovanje. Više o tome za "TV novosti" otkrila je Bojana Maljević:

- To će biti nastavak tople ljudske priče o odnosima dece i roditelja, kao i o različitim krivicama koje svi nosimo. Posebno možete da očekujete veći fokus na naš svet mrtvih i svet živih, koji se u četvrtoj sezoni još više približavaju. Legende sa Luštice, koje su veliki pokretač naše radnje, i dalje će biti u fokusu. "Dug moru" je prva domaća serija sa mističnim elementima. Naša "Nemila mjesta" su tokom sezona dodatno zaživela, a sada mi je veoma zabavno kada vidim da su inspiracija i drugim produkcijama koje prate ovaj žanr i da on postaje nekakav trend. Ipak, naša priča je posebna i ostaće takva jer se nismo bavili kopiranjem, stvarali smo našu, autentičnu i odolevamo svim trendovima, stvarajući uvek nove. Likovi su nam sazreli i verujemo da će se razvoj njihovih odnosa dopasti publici.

Za nagradu "Zlatna antena" za glumački par u seriji koju, u okviru 13. FEDIS festivala, dodeljuju "Večernje novosti", čitaoci mogu glasati, od 10. do 30. septembrana našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024