KRVAVI USKRS! Devojke pronađene brutalno ubijene, zločinac na robiji - sećanje na jeziv zločin

Novosti online

04. 05. 2021. u 17:14

NAJKRVAVI Uskrs svako je bio aprilski 2010. godine. Dan posle velikog hrišćanskog praznika, u šumarku nedaleko od ćuprijskog Kazneno-popravnog zavoda, pronađena su tela dve drugarice - Ivane Stojković (25) i Biljane Obradović (19), obe iz Krušara nadomak Ćuprije.

КРВАВИ УСКРС! Девојке пронађене брутално убијене, злочинац на робији - сећање на језив злочин

Foto: Privatna arhiva

Ivanino telo nađeno je u automobilu, a Biljanino tri metra od njega. Obe su imale po najmanje jednu prostrelnu ranu iz pištolja, a Biljani je slomljena i desna noga.

Ubrzo otkriven je i ubica – njihov komšija Toplica Marković. Dobio je maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Sud je utvrdio šta se dešavalo tog krvavovog jutra 4. aprila. Devojke su nekoliko sati iza ponoći, vraćale automobilom iz Jagodine, gde su bile sa društvom u restoranu „Potok“. Marković, koji se svojevremeno zabavljao sa Ivanom, zaustavio je njihovo vozilo dok je prolazio kroz Krušar, a zatim su se odvezli do vikend naselja Ada. Posle kraće svađe, Marković je pucao svojoj bivšoj devojci u potiljak, a Biljanu je ranio u nogu kad je izašla iz auta i pokušala da pobegne. Kad je devojka pala, usmrtio je i nju hicem iz pištolja u glavu. Marković se zatim vratio u selo i pridružio porodicama devojaka koje su organizovale potragu za njima jer se nisu vratile kućama. Samo dan kasnije, policija ga je uhapsila i on je priznao zločin.

I danas, Krušar oplakuje ubijene devojke. Bile su za primer. Ivana je završavala Stomatološki fakultet u Beogradu, dok je Biljana pohađala ćuprijsku gimnaziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)