ODLOŽENO SUĐENJE ZA PALJENJE AMBASADE SAD: Na optuženičkoj klupi petorica generala

J. D. Lj.

23. 03. 2021. u 11:48

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je, zbog opravdanog izostanka nekih od učesnika u postupuku, pre svega advokata odbrane, za kraja aprila, odnosno početak juna, odloženo suđenje petorici policijskih generala, koji se tererete za propuste u obezbeđenju tokom i posle mitinga „Kosovo je Srbija“, 2008. godine, kada je zapaljena ambasada SAD.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА ПАЉЕЊЕ АМБАСАДЕ САД: На оптуженичкој клупи петорица генерала

Foto: Arhiva Novosti

Za teško delo protiv oppšte sigurnosti, terete se Slobodan Luković, bivši načelnik Uprave policije u Beogradu, Stevan Bjelić, načelnik beogradske policije, Mladen Kuribak, nekadašnji načelnik Uprave policije MUP Srbije, Zoran Rašković, tadašnji načelnik odeljenja za operaciju komandi Žandarmerije i Boojan Marković, bivši komandnnt Žandarmerije u Kraljevu.

Svi od početka negiraju delo koje im se stavlja na teret. Prema služebnoj noti ambasade SAD, šteta koja je pričinjena na njoj iznosi blizu 900.000 dolara, ali Amerika nije tražila odštetu.

U tom incidentu i požaru je stradao Zoran Vujović, a svojevremeno su za ovo delo bila optužena još sedmorica mladića, ali je taj postupak obustvalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)