MIKINE UČENICE TRPELE PSIHIČKE PATNJE: Advokat Jugoslav Tintor o rezultatima veštačenja oštećenih u slučaju vlasnika škole "Stvar srca"

V. N.

22. 03. 2021. u 21:50

PSIHOLOŠKA veštačenja devet devojaka, koje tvrde da su žrtve vlasnika škole glume "Stvar srca", Miroslava Mike Aleksića (68) završena su i, kako navodi advokat Jugoslav Tintor, punomoćnik nekoliko oštećenih, ona potvrđuju verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

МИКИНЕ УЧЕНИЦЕ ТРПЕЛЕ ПСИХИЧКЕ ПАТЊЕ: Адвокат Југослав Тинтор о резултатима вештачења оштећених у случају власника школе Ствар срца

Foto: Printskrin

On je ukazao da je devojke veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog intenziteta".

- Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog - kaže Tintor, koji zastupa i glumicu Milenu Radulović, koja je prva podnela prijavu protiv Aleksića.

Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića se mogu smatrati potpuno validnim. Iz veštačenja, prema informacijama koje smo dobili, proizilazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema poremećaja, mitomanije, pseudologije fantastike.... Ukoliko tužilaštvo ne bude tražilo izvođenje još nekih dokaza, istraga bi ovim veštačenjem mogla da se okonča, a potom da usledi odluka o podizanju optužnice.

Aleksić se tereti za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica svoje škole u periodu od 2008. do 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)