OVO JE LEKAR IZ NIŠA KOG SU DRŽALI KAO ROBA: Ugledni stručnjak postao žrtva bračnog para, otimali mu i penziju?

Novosti online

17. 03. 2021. u 11:41

JAVNOST Niša je zaprepašćena nakon što se saznalo da je ugledni penzionisani lekar J. G. postao rob i žrtva trgovine ljudima u rukama bračnog para N.N. i D.P.

ОВО ЈЕ ЛЕКАР ИЗ НИША КОГ СУ ДРЖАЛИ КАО РОБА: Угледни стручњак постао жртва брачног пара, отимали му и пензију?

Foto: Printscreen

Protiv bračnog para je doneta naredba o sprovođenju istrage, a Više javno tužilaštvo je saopštilo da su oni primoravali doktora da im daje penziju i da se čak pozajmljuje kako bi im davao novac.

- Njih dvoje su od marta 2019. do marta ove godine, primenom sile i pretnje držali lekara u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, tako što su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac kako bi im ga davao – navelo je tužilaštvo.

Kako nezvanično saznajemo, respektabilni kardiolog je bio prijatelj sa njima, a i dalje je nejasno zbog čega je zapao u takoreći robovski odnos.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)