HITNO PROCESUIRAJTE ALBANCA KOJI JE UDARIO DETE: Srđan Popović zahteva od nadležnih reakciju nakon stravične nesreće

D. Zečević

05. 03. 2021. u 23:03

PREDSEDNIK opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od Policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je danas krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom kolima udario 13-togodišnjeg L.P. i naneo mu teške telesne povrede a potom pobegao.

ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЈТЕ АЛБАНЦА КОЈИ ЈЕ УДАРИО ДЕТЕ: Срђан Поповић захтева од надлежних реакцију након стравичне несреће

Foto: Novosti

Naime, vozač koji je krećući se iz pravca Gnjilana kroz Gračanicu pokosio automobilom trinaestogodišnjaka koji je vozio bicikl a potom od siline udara oborio i dalekovod zbog čega je Gračanica ostala bez električne energije pobegao je sa lica mesta. Predsednik Popović zahteva od policije da hitno pronađe i procesuira vozača koji je upravljao vozilom a meštane poziva na smirenost i uzdržanost.

- Nadamo se i verujemo da će 13-togodišnji L.P. biti dobro i da će se utvrditi sve okolnosti nesreće te da će se vozač automobila pronaći i kazniti. Ovaj nesrećni slučaj koji nije jedini ni izolovani u poslednjih nekoliko godina u Gračanici treba svima da bude opomena koliko je bezbednost u saobraćaju kroz Gračanicu ugrožena - navodi se u saopštenju za javnost predsednika opštine Srđana Popovića i dodaje da je velika cirkulacija saobraćaja regionalnim putem kroz Gračanicu do Gnjilana dovodila su proteklih godina do brojnih incidenata ne samo učesnika u saobraćaju već i do raznih provokacija kojima su  meštani bili izloženi.

- Naši apeli želja i volja kao i pronalaženje mogućnosti kroz gotov projekat da se Gračanici obezbedi obilaznica, koja bi izmestila saobraćaj iz centra Gračanice, još uvek nisu dali nikakve rezultate niti na pozitivnu ocenu i odobrenje institucija u Prištini - naveo je Popović.

Inače, prema navodima očevidaca danas kasno popodne Albanac koji je prolazio kroz Gračanicu udario je srpskog dečaka koji je zadobio teške telesne povrede a vozač automobila koji je potom udario u električni stub pobegao je sa lica mesta.

Na mestu nesreće okupili su se potom građani koji upozoravaju na nebezbednost zbog regionalnog puta Priština Gnjilane koji prolazi kroz centar ove većinski srpske sredine.Iako je rukovodstvo opštine bezbroj puta zahtevalo da seovajput izmesti odnosno izgradi zaobilaznica institucije iz prištine koje su nadležne za regionalne puteve ostajale su neme na apele predstavnika Srba iz ovog dela centralnog Kosmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)