VIŠI SUD U BEOGRADU DONEO ODLUKU: Produžen pritvor Belivuku i ekipi

N.B.

05. 03. 2021. u 13:02

POSEBNO odeljenje Višeg suda u Beogradu produžilo je danas za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, Marku Miljkoviću i još 18 osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe.

ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ДОНЕО ОДЛУКУ: Продужен притвор Беливуку и екипи

Foto Arhiva

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti  koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Oni su uhapšeni 4. februara, a Tužilaštvo za organizovani kriminal ovu grupu tereti za tri teška ubistva. Reč je o likvidacijama navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i navodnog pripadnika grupe "Pink panter" Milana LJepoje.

Pored toga osumnjičeni su i za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašđenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je dvojici iz grupe na teret stavljeno i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

Milica

05.03.2021. 14:30

Niko nije iznad zakona i države. Ovi ljudi se terete za najozbiljnije zločine, svakako da treba da dobiju fer i poštenu istragu i suđenje, ali neka isto sačekaju iza rešetaka.

Danijela

05.03.2021. 16:58

Lepa vest. Apsolutno se slažem da treba da ostane i dalje iza rešetaka. Takav čovek je na sve spreman i da utiče na svedoke, prema tome, nema slobode za njega.