I RONIOCI PRETRAŽIVALI “FRISTAJLER": Pripadnici Belivukove ekipe zastrašivali vlasnike klubova, pa ih "čuvali" i rasturali drogu

E. H.

24. 02. 2021. u 22:06

PRIPADNICI beogradske policije u sredu su više sati "češljali" poznati splav "Fristajler" u okviru nastavka rasvetljavanja krivičnih dela, za koja je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka, Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mareta.

И РОНИОЦИ ПРЕТРАЖИВАЛИ “ФРИСТАЈЛЕР: Припадници Беливукове екипе застрашивали власнике клубова, па их чували и растурали дрогу

Policija sa psima tragačima pregledala splav / Foto Ž. Knežević

Prema nezvaničnim saznanjima, Belivuk i Miljković su organizovali obezbeđenje u ovom lokalu tokom prethodnih sezona, a na "udaru" će se narednih dana naći brojni prestonički restorani, splavovi i klubovi, koji su bili povezivani sa ovom ekipom, bliskom "kavačkom klanu".

Racija na poznatom novobeogradskom splavu, kod Ušća, započela je u jutarnjim satima. Nekoliko "marica" i interventnih patrola, punih pripadnika MUP Srbije, ušlo je na "Fristajler" u potrazi za dokazima. U jednom trenutku priključili su im se psi, specijalizovani za pronalazak narkotika, kao i kriminalistički inspektori.

Ipak, pravo iznenađenje, za građane koji su se okupili, bio je dolazak specijalaca, naoružanih dugim cevima, kao i ronilaca. Oni su ispod splava, koji leži na pontonima i metalnim buradima, pokušavali da dođu do materijalnih tragova.

- Belivukovo i Miljkovićevo obezbeđenje je brinulo o redu i miru tokom prethodnih sezona - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - Ali, 90 odsto lokala u ovom gradu je bilo primorano da im plaća reket i zaštitu. Nije reč samo u "Fristajleru". Vlasnici nisu imali izbora. Bilo je ili da im dozvoliš da uđu, kao obezbeđuju, a u stvari je pravi razlog bio da rasturaju drogu, ili te nema. Nestaneš.

Mnoge gazde klubova su pristajale da im Belivukovi i Miljkovićevi momci obezbeđuju lokale, jer su pretnje, ucene i fizički napadi bili svakodnevni, sve dok ne bi popustili.

Foto Ž. Knežević

Od 4. februara kada su se Belivuk, Miljković i pripadnici njihove grupe našli iza rešetaka, policiji se javio veliki broj ljudi, koji su bili njihove žrtve. Gotovo da nije bilo poslovnog čoveka u Beogradu i Pančevu da se nije našao na njihovoj meti. Otimani su im stanovi, novac, automobili... Mnogi od njih iz straha za svoju i bezbednost porodice nisu ni prijavljivali iznude.

NA PUMPU SLALI RAZBOJNIKA

- Poznat je slučaj jednog vlasnika benzinske pumpe, kome su stalno slali maskirnog razbojnika, naoružanog automatom - prepričava nam jedan slučaj naš sagovornik. - Radnici su stalno bili u strahu i ostajao je svake noći bez para. To je trajalo sve dok ga nisu slomili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!