"TRAŽIM PRAVDU ZA BOJANA"! Otac tragično stradalog vozača GSP očajan na godišnjicu sinovljeve smrti

S. J. M.

12. 02. 2021. u 22:32

NISMO zadovoljni presudom. Sramota je što je za smrt moga sina okrivljeni prvostepeno osuđen na samo dve i po godine zatvora.

ТРАЖИМ ПРАВДУ ЗА БОЈАНА! Отац трагично страдалог возача ГСП очајан на годишњицу синовљеве смрти

Foto Privatna arhiva

Ovo je prvo što nam je danas rekao Boro Perać, otac Bojana Peraća (32), vozača GSP autobusa, koji je pre tačno godinu dana poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na uglu ulica Cara Dušana i Tršćanske u Zemunu.

Adamu Rakočeviću (22) koji je, kako je utvrđeno, izazvao nesreću, jesenas je pred Višim sudom u Beogradu izrečena prvostepena kazna od 30 meseci zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Na godišnjicu Bojanove smrti, 12. februara, Boro Perać danas je na mestu gde se desila nesreća odao poštu sinu, ali i javno protestovao zbog, kako kaže, sramne presude. U srcu od sveća i cveća u četiri sata ujutro, kada mu je sin i nastradao, postavio je njegovu sliku sa porukom "Pravda za Bojana". Na tom mestu stajao je ceo dan.

- Rakočevića su osudili na najmanju kaznu i pustili iz pritvora do pravosnažnosti presude - kaže nam Perać.

- Porodica nam je uništena, a on se sada slobodno šeta. Bojanova majka i brat, koji žive 50 metara od mesta nesreće, tom raskrsnicom od bola više ne prolaze. Otac mi je nekoliko meseci kasnije umro od tuge za Bojanom. Verovao sam sudu, ali pravdu nije doneo. Naše argumente kojima se dokazuje šta se zaista dogodilo nisu uopšte prihvatili.

Okolnosti

RAKOČEVIĆ je imao mnoštvo otežavajućih okolnosti, koje sudija očigledno nije uzeo u obzir, pošto mu je izrekao minimalnu kaznu - kaže nam Boro Perać. - On je već osuđivan zbog nedozvoljenog nošenja oružja. Tu kaznu je izdržavao u kućnom zatvoru iz kojeg je pobegao kad je izazvao nesreću.

Vozio je znatno brže od dozvoljene brzine, prošao na raskrsnici kroz crveno svetlo, imao je tragove marihuane u krvi u trenutku nesreće.

Perać nam kaže da se uzda u Apelacioni sud gde se predmet nalazi, nakon žalbe Višeg tužilaštva.

Do nesreće je došlo kada je Rakočević projurio kroz crveno svetlo na raskrsnici i udario u autobus na liniji "45", koji je tada skrenuo u levo i direktno udario u autobus broj "15", koji je dolazio iz suprotnog smera i za čijim volanom je bio Bojan Perać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja