SASLUŠAN MIKA ALEKSIĆ PO PRIJAVAMA JOŠ PET DEVOJAKA: Pominje se čak 200 svedoka, evo šta je sledeći korak u istrazi!

Novosti online

08. 02. 2021. u 13:22

MIROSLAV Mika Aleksić saslušan je danas u tužilaštvu po prijavama još pet devojaka koja su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje.

САСЛУШАН МИКА АЛЕКСИЋ ПО ПРИЈАВАМА ЈОШ ПЕТ ДЕВОЈАКА: Помиње се чак 200 сведока, ево шта је следећи корак у истрази!

Foto: Youtube/Printskrin

Aleksić je danas saslušan na nove okolnosti slučaja, odnosno u slučajevima svih devojaka i žena koje su se naknadno javile i optužile ga za seksualno zlostavljanje.

Ovo je drugo saslušanje Aleksića pred tužiocem. Prvi put, on je saslušan u januaru kada je pred višim javnim tužilaštvom negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi.

Prema nezvaničnim saznanjima, bilo je pitanje da li će samozvani profesor glume danas biti saslušan jer je njegov advokat Zoran Jakovljević naveo da Aleksić ima zdravstvene probleme zbog kojih nije u stanju da da izjavu, odnosno "visok šećer".

Šta će se dalje dešavati u slučaju koji je zgrozio Srbiju?

Osim Aleksića, saslušanje je zakazano za još dve oštećene koje su učitelja glume naknadno prijavile. Prema rasporedu koji za sada postoji, svi preostali svedoci devojaka koje su optužile Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje trebalo bi da budu saslušani do početka sledeće nedelje.

Očekuje se, prema tvrdnjama dobro obaveštenog izvora, da svakoga dana izjave u tužilaštvu daju dve do tri osobe.

- Sve to trebalo bi da bude završeno do sledeće nedelje, iako se gotovo svakoga dana javljaju novi svedoci - otkriva izvor.

200 svedoka?

Nakon što ova faza bude završena, uslediće ispitivanje svedoka odbrane, odnosno onih ljudi koje su Miroslav Mika Aleksić i njegov advokat pozvali da svedoče u njegovu korist.

- NJegov advokat govorio je kako će Mika imati 200 svedoka. Ne zna se da li je to tačno ili je to još jedan njegov manevar i pokušaj da ostavi utisak i uplaši drugu stranu - navodi izvor.

Nakon što i svedoci odbrane budu saslušani, tužilac će doneti odluku o tome da li je potrebno veštačenje Aleksića i devojaka. U to vreme trebalo bi i da istekne 30 dana pritvora nakon čega se odlučuje hoće li pritvor biti ukinut ili produžen. Zbog uznemirenja javnosti i mogućnosti da utiče na svedoke on bi mogao da ostane u pritvoru.

Koliko će vremena biti potrebno da se podigne optužnica, tek ćemo videti, ali dobro upućeni kažu da prema nekim optimističnim procenama, to može da se dogodi za najmanje dva meseca.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SRBA

08.02.2021. 17:57

Ako se ne podigne optužnica treba ga pustiti posle 30 dana da se brani sa slobode prvenstveno zbog zdravstvenog stanja. Tako bolestan nema gde da pobegne. Mnoge ubice i kriminalci su pušteni da se brane sa slobode. Ako se dokaže da je kriv robijaće. Najgori scenario je da vam umre u zatvoru zbog ne pružanja medicinske pomoći. PREZUMPCIJA NEVINOSTI