OPTUŽENI SE IZJAŠNJAVAJU O KRIVICI: Ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

D.Z.

04. 02. 2021. u 12:46

PRED Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u petak trebalo bi da se održi prvo ročište po novoj, trećoj optužnici protiv šestoro Srba optuženih za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića.

ОПТУЖЕНИ СЕ ИЗЈАШЊАВАЈУ О КРИВИЦИ: Рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

Foto Tanjug

Na ovom ročištu, koje je do sada dva puta odlagano, prema rečima advokata, branioca osumnjičenih, trebalo bi optuženi da se izjasne o krivici.

-Posle čitanja najnovije treće poredu optužnice optuženi će se izjasniti o krivici i na njemu će biti reči o eventualnom daljem produžaanja pritvora za troje  optuženih ali i ostalo troje koji sebrane sa slobode. Posle ovog ročišta odbrana ima rokod 30 dana da uputi prigov nadokaze i zahtev za odbacivanje optužnice- ističe Jovana Filipović,branilac osuminjičene Silvane Arsović bivše sekretarice lisera SDP Olivera Ivanovića.

Za učešće u ovom ubistvu optuženo je šestoro Srba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Rade Basara koji se nalaze u pritvoru kao i  Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović koji se brane sa slobode.Silvana Arsović, Rošić, Spasojević i Basara su optuženi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupu, teško ubistvo ili zloupotrebu službenog položaja, dok se Dragiši Marković stavlja na teret otkrivanje službene tajne, zloupotreba službenog položaja kao i Žarko Jovanović koji se tereti i za neovlašćeno posedovanje oružja za šta se tereti i Nedeljko Spasojević.

Inače, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!