TUKAO GIZELU DO SMRTI: Temerinac Bela K. (67) uhapšen zbog sumnje da je u usmrtio suprugu, i ranije je bio nasilan

Z. GRUMIĆ

03. 02. 2021. u 21:12

MEŠTANIN Temerina Bela K. (67) uhapšen je zbog sumnje da je u utorak uveče usmrtio svoju suprugu Gizelu K., zadavši joj više udaraca po glavi i telu, saopštila je policija posle uviđaja u kući u Proletereskoj ulici, gde se dogodio zločin.

ТУКАО ГИЗЕЛУ ДО СМРТИ: Темеринац Бела К. (67) ухапшен због сумње да је у усмртио супругу, и раније је био насилан

Novosti

Telo nasmrt pretučene Gizele pronašla je, prema izjavama komšija, jedna od njihove dve kćeri kada je iz svog doma, takođe u Temerinu, dojurila u roditeljsku kuću, zabrinuta jer joj se prethodno ni majka ni otac nisu javljali na nekoliko poziva telefonom.

- Kako nam je ispričala, zatekla je u kući svoju majku bez znakova života i odmah pozvala Hitnu pomoć, a ubrzo je stigla i policija. Komšija me je zvao oko osam-devet uveče da pita šta se to dogodilo tu u susedstvu, pošto je video policijska kola i ljude pred kućom - priča, za "Novosti", meštanin Temerina koji je želeo da ostane anoniman.

Naš sagovornik kaže da je sa supružnicima često sarađivao oko poljoprivrednih radova i dodaje da je svima u komšiluku poznato da Bela zna da bude preke naravi i da se priča da je godinama tukao Gizelu. Kako ističe, ona ili nije htela ili nije smela da ga prijavi.

- Pre pet-šest godina ta se žena pojavila s velikom modricom na glavi i kad sam je pitao šta se dogodilo, odgovorila je da je pala sa bicikla. Na moje pitanje zašto ga ne prijavi, odgovorila je da bi onda "dobila još tri puta toliko" - dodaje drugi komšija, uz tvrdnju da su oboje bili skloni alkoholu.

Komšije pričaju da je Gizela nekoliko puta ostavljala Belu, odlazeći kod svojih ćerki na po mesec ili dva, ali se, ipak, opet vraćala svom suprugu. Pre pet godina ga je, kako se nezvanično saznaje, policija i privodila zbog sumnje za nasilje u porodici, ali je, nakon saslušanja kod tužioca, bio prekršajno kažnjen.

- Mogli su lepo da žive od svojih penzija i od zemlje koju su obrađivali. Tu su im i ćerke sa porodicama, imaju četvoro unučadi... A zašto su se stalno svađali i tukli i šta je dovelo do ove tragedije, ne možemo da znamo - kažu komšije.

Beli K. je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu za krivično delo ubistvo, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

NIJE SE OPIRAO HAPŠENjU

TELO Gizele K. preneto je na obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti. Prema prvim rezultatima istrage, ona je pretučena nasmrt. Bela K. je, prema nezvaničnim informacijama, prilikom hapšenja bio u alkoholisanom stanju i nije se opirao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije