PRETRNUO SAM KADA SAM GA VIDEO NA SEDIŠTU: Ispovest komšije koji je osumnjičenog za napad na oca kod Leskovca dovezao do policije

I. MITIĆ

02. 02. 2021. u 21:00

Gde si, brate Stevo! Ovo su bile reči koje su Jovicu Stojkovića iz Kumareva trgle kada je shvatio da je povezao svog komšiju Danila Ž. (52) za kojim je policija tragala zbog sumnje da je svom ocu naneo tri uboda nožem u stomak.

ПРЕТРНУО САМ КАДА САМ ГА ВИДЕО НА СЕДИШТУ: Исповест комшије који је осумњиченог за напад на оца код Лесковца довезао до полиције

Foto: I. Mitić

Iako je, kaže, pretrnuo, ostao je pribran, a uspeo je i da stupi u kontakt sa policijom i osumnjičenog doveze do centra sela Kumarevo, gde je napadač i uhapšen.

- Vraćao sam se iz grada, kada sam na putu između Bratmilovca i Kumareva video čoveka sa kapuljačom na glavi kako ide ka našem selu. Padala je kiša, pa sam stao i pitao da ga povezem. Na prednjem sedištu sam imao neke stvari, pa sam ga pozvao da sedne pozadi - priča naš sagovornik. - Nisam ga prepoznao, jer je na glavi imao kapuljaču, a na licu masku. Tek kada je progovorio shvatio sam o kome se radi.

Naš sagovornik je znao da se za Danilom traga, pa ga je oprezno upitao šta se dogodilo. Osumnjičeni je samo rekao da se posvađao sa ocem, jer hoće da ga ženi, i tražio da ga odveze kod rođaka u rodnom selu.

- Rekao sam mu da policija traga za njim cele noći. Savetovao sam mu da je bolje da se preda i pokušavao da mu objasnim da će biti upućen na lečenje, jer dugo ima psihičkih problema, što je on negirao. Stupio sam u kontakt sa policijom. Rekli su mi da usporim, a oni su nam krenuli u susret - dodaje Stojanović, koji kaže da se nije uplašio i da se trudio da sve vreme ostane pribran.

Danilo Ž., koga svi u selu poznaju pod nadimkom Golac, ispričao je da se potukao sa ocem i pokazivao ogrebotine po licu, a onda je počeo da skida rukavice. Naš sagovornik je tada shvatio da mu je za pojasom - nož.

- Blizu ulaza u selo mimoišli smo se sa dva vozila policije. I tada sam mu govorio da nema bežanja i da se mirno preda, ali je on samo ponavljao da ga vozim kod rođaka. Pitao me je da li da izvadi nož, ali sam mu kazao da to ne radi. Poslušao me je. U selu nas je okružilo nekoliko policijskih vozila. Stao sam i njega su, bez otpora, prebacili iz mog u policijski auto - zaključuje naš sagovornik.

POVREĐENI SE OPORAVLjA

PORODIČNA drama u Kumarevu dogodila se u utorak, pola sata posle ponoći, kada je, posle kraće rasprave i fizičkog sukoba, Danilo nožem nasrnuo na svog oca Svetislava (71), a potom je pobegao. Napad se dogodio u kući u kojoj su otac i sin živeli sami. Kako je došlo do napada i šta je bio povod da sin izbode oca, utvrdiće istraga. Teško povređeni Svetislav je hospitalizovan u leskovačkoj Opštoj bolnici i, kako saznajemo, nije u životnoj opasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)