ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Službenice prijavile funkcionera iz Kragujevca

M.L.

02. 02. 2021. u 15:58

DVE službenice, zaposlene u gradskoj upravi u Kragujevcu, podnele su prijave protiv funkcionera u lokalnoj samoupravi Z.M., zbog seksualnog uznemiravanja.

ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: Службенице пријавиле функционера из Крагујевца

Foto: Depositphotos

Prijava je  prosleđena u ovdašnje Osnovno javno tužilaštvo koje će sprovesti postupak o ovom slučaju.

 Prema rečima Gordane Striković, portparolke tužilaštva, prijava je  primljena  danas , a prosleđena je od strane gradskog pravobranioca.

- Tužilaštvo će preduzeti sve zakonom predviđene mere i proveriti navode iz te prijave,kazala  je Gordana Striković.

SAOPŠTENjE IZ GRADSKE UPRAVE

Povodom prijava za seksualno uznemiravanje u gradskoj upravi u Kragujevcu,saopštenjem se oglasila Sanja Tucaković,članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

-U cilju istinitog, blagovremenog i potpunog informisanja obaveštavamo javnost da su juče podnete dve prijave zaposlenih sa elementima krivičnog dela polnog uznemiravanja na radnom mestu,koje su prosleđene tužilaštvu. S obzirom da je reč o vrlo ozbiljnim optužbama, prijave se smatraju poverljivim dokumentom zbog neophodne detaljne i pravične provere. O ishodu postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena,navodi se u saopštenju.

Dodaje se da gradska uprava kao poslodavac neće tolerisati uznemiravanje,nasrtaj na čast ugled, zastrašivanje, diskriminaciju ili bilo kakav oblik ponašanja koje ima za cilj ili predstavlja povredu ugleda, dostojanstva, ličnog ili profesionalnog integriteta.

U saopštenju se navodi i da je gradonačelnik Nikola Dašić pozvao sve zaposlene koji su na radnom mestu uvređeni neprikladnim ponašanjem od strane drugih kolega ili nadređenih, izabranih ili postavljenih lica, da podnesu prijavu svom poslodavcu i da će ona biti prosleđena nadležnim organima.

Dve službenice gradske uprave podnele su prijave protiv gradskog funkcionera Z.M. i terete ga za polno uznemiravanje. Prijave su prosleđene ovdašnjem Osnovnom javnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)