SUĐENJE ZA NESREĆU U BELOTINCU: Iskaz promenili i optuženi i oštećeni

J.Ć.

01. 02. 2021. u 17:42

NIŠLIJA Nikola Slavković (29) koji je optužen da je 7. decembra 2019. godine na putu Niš – Orljane kod Belotinaca pod dejstvom alkohola i narkotika pri velikoj brzini izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio Ekrem Alimanović (49) iz Leskovca, a teško povređen njegov sin Kristijan (24), pred Višim sudom u Nišu u ponedeljak je negirao krivicu.

СУЂЕЊЕ ЗА НЕСРЕЋУ У БЕЛОТИНЦУ: Исказ променили и оптужени и оштећени

Foto: J.Ćosin

- Te večeri sam odvezao svoju ženu kod njenih roditelja u selo Voljčinac, a zatim otišao u Niš kod druga koji me je pozvao da provedem veče sa njim. Otišao sam do naselja Rasadnik, gde stanujemo i tu sam ostavio vozilo, a do njegovog stana otišao taksijem. Kod njega je bilo neko društvo, nisam ih sve poznavao, pričali smo uglavnom o sportu, popio sam sa njima par piva. Posle otprilike sat vremena me je pozvala supruga i požalila se da ima bolove u stomaku, zabrinuo sam se za nju, vratio sam se taksijem do stana, a onda odlučio da svojim vozilom krenem da budem sa njom – pravdao pred Višim sudom Slavković koji jse tereti da je pod dejstvom alkohola u krvi od 1.6 promila, ali i uticajem kokaina, svojim vozilom „BMW“ pri brzinom od 84 kilometara na čas, prešao iz desne u levu saobraćajnu traku i udario u „ford“ za čijim je volanom bio Ekrem čiji su auto pokvario, pa su ga trenutku nesreće gurali njegov sin Kristijan i tast. Ipak, Slavković je na sudu negirao krivicu i istakao da nije konzumirao drogu, ali da sve što se dešavalo nakon nesreće pamti isprekidano, pošto je glavom udario u vetrobransko staklo.

- Znam da sam bio u policiji u Doljevcu, pa na mestu nesreće pa opet u policijskoj stanici u Nišu. Profesor sam fizičkog vaspitanja, vodim zdrav život, te večeri sam popio par piva i to je bilo sve – izričit je bio on, ali nije umeo da objasni odakle mu kokain u krvi.

- Zaista ne znam, jedino što mi pada na pamet je da mi ga je neko stavio u čašu sa pivom dok sam odlazio do toaleta – rekao je Slavković na sudu.

Pred Višim sudom u Nišu danas je saslušan Ekremov sin Kristijan, njegova majka Elizabeta i njen otac Nazir. Oni su promenili iskaze iz istrage i odlučili da optuženog Nikolu ne gone. Kristijan je porekao da je njihov automobil bio osvetljen u trenutku nesreće, dok su gurali Ekrema, da su on i deda nosili zaštitne prsluke i da je otac okrivljenog dolazio u njihovu kuću i nudio oko 30.000 era da Nikola ne ide u zatvor, što je prvobitno izjavio u tužilaštvu.

- Promenio sam iskaz jer sam bio istraumiran kada sam prvi put davao izjavu. Dva meseca nisam znao da mi je otac mrtav pa ne znam ni šta sam pričao tužiocu. Sad se sećam da sam tati govorio da ostavimo kola jer su se pokvarila, a on je tražio da ga guramo. I dok smo ih gurali, prešli smo malo na levu stranu, osetio sam udarac i onesvestio se – rekao je on.

Naredno ročište zakazano je za sredinu marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)