BELIVUKA PITALI ZA "KAVČANE": Detalji sa saslušanja Velje Nevolje

Z. USKOKOVIĆ

30. 01. 2021. u 07:10

ČIM je juče sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", vođi navijača Partizanove frakcije "Principi" Veljku Belivuku, poznatom kao Velja Nevolja, stavljene su lisice.

БЕЛИВУКА  ПИТАЛИ ЗА КАВЧАНЕ: Детаљи са саслушања Веље Невоље

Foto: Printskrin

On i njegov najbliži saradnik Marko Miljković Mare doputovli su redovnom linijom iz Tivta, ali su ih, umesto petočlanog obezbeđenja, koje je takođe završilo u "marici", sačekali inspektori.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Uprave kriminalističke policije MUP Srbije priveli su ih, pravo sa aerodroma, u svoje prostorije u Makišu. Posle davanja izjava, sinoć oko 17.30, Belivuk je u pratnji advokata Dejana Lazarevića napustio zgradu policije, a ubrzo su izašli i ostali.

- Sa njima je obavljen informativni razgovor zbog putovanja u Crnu Goru, kod Radoja Zvicera, koji važi za jednog od navodnih vođa "kavačkog klana" - navodi izvor "Novosti".

- Crnogorska policija sprečila je pre nekoliko dana napad na Belivuka i Miljkovića, a u isto vreme, tamo je spremana i likvidacija Marka Ljubiše Kana, koji pripada suprotstavljenoj ekipi i blizak je sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem. Interesantna je veza između Belivuka i Lazara Ilića, koji je u Srbiji osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca, a u Budvi je uhapšen jer se tereti da je on taj koji je trebalo da usmrti Kana.

SASLUŠANI I OKO STARČEVA

PORED Belivuka i Miljkovića, policija je juče na aerodromu uhapsila i članove njihovog obezbeđenja. 

SASLUŠAN Veljko Belivuk

Foto: N. Fifić

- Belivuk i Miljković su ispitani i o njihovim saznanjima oko događaja u Starčevu, gde je pre tri dana ubijen Timotije Stojanović, zvani Džimi, koji je pripadao njihovoj navijačkoj grupi - kaže naš sagovornik.

- Stojanović je bio bliži sa Miljkovićem, a njihova ekipa bila je u sukobu sa Pančevcem V. J., koji je rodom iz Starčeva.

Prema krivičnoj prijavi beogradske policije, 17. oktobra prošle godine, Ilić je smrtno ranio Šarca u Tržnom centru "Ušće". Prethodno je na instagram-stranici crno-belih navijača objavljena svojevrsna pretnja Šarcu, za koga se tvrdilo da sarađuje sa policijom. Mesec dana kasnije mu je pucano u glavu.

Postoje određeni operativni podaci da je u kriptovanom telefonu, pronađenom kod Ilića u Budvi, a koji je crnogorska policija uspela da "otvori", sačuvana komunikacija koja navodno povezuje Belivuka i Ilića.

- Dobili smo informacije iz Crne Gore da ga je na ove okolnosti ispitivala i tamošnja policija, ali je odbio da odgovori na njihova pitanja - navodi naš sagovornik. - Sumnja se da su Kana hteli da ubiju "kavači", a Belivuk je baš u to vreme gostovao kod Zvicera. Interesantno je da vođa "Principa" nije znao da kaže crnogorskoj policiji ko bi želeo njegovu smrt.

Belivukovu i likvidaciju Miljkovića u Tivtu je sprečila crnogorska policija i uhapsila dvojicu osumnjičenih. Do tivatskog aerodroma oni su juče prebačeni blindiranim vozilom Radoja Zvicera, i stalno su bili pod policijskom pratnjom, sve dok avion u kojem su bili nije poleteo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere