DOĆI ĆE ON U KAFANU DA NAM SVE ISPRIČA: Selo kod Sečnja bruji o smrti starice, njen 16 godina mlađi suprug pušten kući i - nigde ga nema

B. GRUJIĆ

23. 01. 2021. u 20:28

MADA zvaničnih potvrda nema, po selu Boka, kod Sečnja, bruji da je Andraš Ž., nakon psihijatrijskog posmatranja u zrenjaninskoj bolnici i obdukcijskog nalaza, kojim je potvrđeno da nema osnova za sumnju o ubistvu, pušten kući i da se vratio u rodno selo.

ДОЋИ ЋЕ ОН У КАФАНУ ДА НАМ СВЕ ИСПРИЧА: Село код Сечња бруји о смрти старице, њен 16 година млађи супруг пуштен кући и - нигде га нема

Foto: B.Grujić

- Jutros sam to čuo u seoskoj kafani, gde se inače sve zna. Niko od nas ga nije video, ali priča se i to je verovatno tako - kaže meštanin Boke, ističući da i sam Bandi, kako Andraša svi u selu zovu, često u toj kafani.

- Verovatno će se pojaviti, pa ćemo čuti njegovu priču - uglas ističu poznanici iz kafane u centru selu.

Komšije iz Vašarske ulice, potvrđuju da je kuća u kojoj je živeo sa pokojnom Eržebet, još uvek prazna i zaključana, ne isključujući mogućnost da se Andraš, sklonio kod nekog od brojne rodbine u selu.

- Nezvanično sam saznao da je obdukcijski nalaz potvrdio da na telu pokojne, osamdesettrogodišnje Eržebet Ž, nije bilo tragova nasilja i ubistva i da je po svemu sudeći, smrt nastupila od posledica pada i udaranja glavom o pod - priča komšija iz obližnje kuće.

NEMA ZVANIČNE POTVRDE O NALAZU OBDUKCIJE

Obdukcioni nalaz za sada nije dostupan javnosti, a Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, koje je preuzelo slučaj, se nije oglašavalo.

On se pita kako je njeno telo pronađeno na krevetu i da li se nesrećna Eržebet, dok je njen suprug dozivao pomoć, sama nekako dovukla do postelje u kojoj je nekoliko trenutaka kasnije, izdahnula.

Njen šesnaest godina mlađi suprug, Andraš Ž, zvani Bandi, prema tvrdnjama prvog komšije Zlatka M. u momentu kada ga je pozvao u pomoć, nije tačno znao gde se Eržebet nalazi.

Foto: B.Grujić

Komšija Zlatko M.

- Bio je usplahiren, rukama je nervozno pokušavao da ispravi metalni naslon stolice, vikao je hajde da pomognemo Bežiki, kako je zvao svoju suprugu - kaže komšija, koji je o misterioznom slučaju obavestio policiju u Sečnju.

- Telo starice sam ugledao na krevetu u trećoj sobi u dvorišnom delu kuće, ležala je bespomično, a na jastuku pored njene glave, bilo je krvi, ali nisam primetio tragove nasilja - priseća se Zlatko M. uz napomenu da ni sam u tom trenu nije razmišljao o zločinu i eventualnom ubistvu, samo je želeo da pomogne komšiji.

PRIČE O GRESIMA IZ PROŠLIH DANA

BEZ obzira što neće biti krivično gonjen, za Andraša ostaju priče da je pre mnogo godina, u nekoliko slučajeva bio nasilan prema ženama sa kojima je bio blizak, mučenju i iživljavanju mad njima, ali bez smrtnog ishoda.

Andraš je nepovezano pričao, navodno je išao do prodavnice da kupi pivo i onda se sve to dogodilo, starica je pala i zadobila povrede glave, od kojih je kasnije preminula.

Tačno je da je Eržebet bila prilično posesivna i često se svađala sa svojim mlađim suprugom, branila mu da u njihovoj kući viđa svoje ćerke, kao i da ide u kafanu, čak i do prodavnice ili trafike, da kupi cigarete, ali motiv eventualnog ubistva, niko nije naslućivao.

Foto: B.Grujić

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!