SVE SU ZAVRŠILI ZA 21 MINUT: Vlasnik “Knez petrola” doniraće ukradeni novac policiji ako otkrije pljačkaše

Z. USKOKOVIĆ - Š. MAROVIĆ

22. 01. 2021. u 09:11

UKOLIKO lopovi, koji su iz moje kuće u sredu po podne odneli oko 100.000 evra i dva sata marke "roleks", budu uhvaćeni, sav novac doniraću policiji - kaže, za "Novosti", Srđana Kneževića, vlasnika "Knez petrola".

СВЕ СУ ЗАВРШИЛИ ЗА 21 МИНУТ: Власник “Кнез петрола” донираће украдени новац полицији ако открије пљачкаше

Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, čak šest zasada nepoznatih osoba učestvovalo je u pljački doma vlasnika lanca benzinskih pumpi. Od izvora bliskog istrazi saznajemo da su dvojica bila zadužena da prate Kneževićevo kretanje, jedan se nalazio u kolima kojim su se dovezli, jedan je bio ispred kuće, dok su se dvojica išla u dom biznismena.

- Pljačkaši su očigledno već neko vreme pratili svaki moj korak i čekali pogodnu priliku da me pokradu - kaže nam Knežević. - Izvesno je da sam bio tipovan. Sa porodicom sam u trenutku pljačke bio kod majke i sestre, na proslavi krsne slave koju smo obeležili u krugu familije, jer mi je otac nedavno preminuo. Lopovi su preskočili ogradu i obili zadnja vrata, kako bi ušli u kuću.

Kada se Knežević vratio i parkirao automobil u garažu, lopovi su i dalje bili u kući, ali su čuli da neko ulazi i dali su se u beg. Ceo događaj trajao je tačno 21 minut, od 17.34 do 17.55, što su zabeležile nadzorne kamere.

- Oni su savršeno dobro znali da nikog nema u kući - ističe Knežević. - Uradili su kompletnu premetačinu, čak su iz tegli praznili kafu i šećer ne bi li našli novac. Pomerili su i sve slike sa zidova, nadajući se da se iza jedne od njih krije sef sa parama. U kući je bilo totalno rasulo. Sve je bilo pripremljeno besprekorno, a lopovi su mislili na svaki detalj. Ukradena su dva "roleks" sata i 100.000 evra, koje ću, ukoliko budu pronađeni, donirati policiji.

Na pitanje da li ovaj slučaj ima veze sa incidentom u Budvi od 24. avgusta prošle godine, kada ga je napao Petrovčanin Milan Kaloštrović, pokušavši da od njega iznudi 120.000 evra, biznismen za naš list kaže da nema takva saznanja.

- Nisam siguran koja je pozadina ove pljačke ni da li je povezana sa incidentom na crnogorskom primorju - kaže vlasnik "Knez petrola". - Na policiji je da rasvetli pljačku i istraži da li postoji bilo kakva povezanost. Kako su mi saopštili, traže se ostaci bioloških tragova i otisaka prstiju, a policija radi sve da lopovi budu što pre uhvaćeni.

NADZORNE KAMERE

ZA rasvetljavanje ovog slučaja, policiji će velika pomoć biti snimci sa nadzorne kamere, koje su već preuzeli, a na kojima je sve zabeleženo. Ipak, trenutno je teško utvrditi identitet počinilaca ovog razbojništva, jer su provalnici na glavama imali fantomke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!