MAJA OPET IZA REŠETAKA: „Novosti” saznaju - Obrt u slučaju četvorostrukog ubistva kod Jabukovca

S. M. J. - V. Đ.

24. 12. 2020. u 22:00

TROČLANO veće Višeg suda u Zaječaru odredilo je pritvor do 30 dana Maji Bađikić (26) iz Dupljana,

МАЈА ОПЕТ ИЗА РЕШЕТАКА: „Новости” сазнају - Обрт у случају четвороструког убиства код Јабуковца

Kuća u kojoj su živeli Kazimirovići / Foto S. M.Jovanović

Ona je osumnjičena da je sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca avgusta 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru LJubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) u zaseoku Valja Vratne kod Jabukovca.

Veće zaječarskog Višeg suda ovu odluku je donelo rešavajući predlog Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, koje je još letos zatražilo da se Bađikićeva ponovo privede.

Maji Bađikić i Davoru Perniću, na teret se stavlja da su zajedno izvršili krivično delo teško ubistvo, a Maji i saučesništvo u zločinu. Ona je optužena da je ubila Dragicu Kazimirović i zajedno sa Pernićem pucala u njenog sina Raju.

Premda Majinih bioloških tragova nema na oružju i municiji, koji su pronađeni zakopani na imanju Pernićevog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu, nova veštačenja su potvrdila postojanje njenog DNK na opušcima koji su na imanju Kazimirovića pronađeni skoro šest meseci posle masakra. Baš zbog tih opušaka, negotinski Viši sud je i po treći put vratio optužnicu na dopunu istrage, a niški Apelacioni sud zatražio je dopunu istrage da bi se ustanovilo kako su ti opušci pronađeni, kao i ko je osoba koja je istražitelje uputila na mesto gde su oni i nađeni.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)