ŠEST GODINA ZA "RAKIJU I PESMU": Osnovni sud u Prištini izrekao presudu Nenadu Arsiću iz Čaglavice

D.Z.

24. 12. 2020. u 15:35

PRED Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je osuđen Nenad Arsić iz Čaglavice na šest godina zatvora zbog navodnog krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

ШЕСТ ГОДИНА ЗА РАКИЈУ И ПЕСМУ: Основни суд у Приштини изрекао пресуду Ненаду Арсићу из Чаглавице

Vlada u Prištini / Foto Tanjug

I dok pomenutu presudu ističe sramnom, njegov advokat Dejan Vasić objašnjava da  obrazloženje presude nije valjano ni pročitano.

- Sudsko veće prilikom izricanja presude nije našlo za shodno čakni da kaže ni da objasni zbog čega je izrečena presuda. Jer dokazi koji su sprovedeni u toku postupka  više su nego jasni da navodno oštećena lica nisu govorila istinu. Zbog ovakve sramne presude da sam član sudskog veća u ovom predmetu bila bi me sramota i kao čovekai kao pravnika - istakao je advokat Vasić najavljujući nastavak postupka pred Apelacionim sudom za koji se nada da će razumnije i argumentovanije razmotriti ovajslučaj.

Inače, prema Vasićevim rečima Nenad Arsić koji je uhapšen na administrativnom prelazu Merdare  prošle godine od kada se nalazi u pritvoru. On se tereti da je navodno nečovečno postupao prema braći Jakupu i Skenderu Šalji, inače susedima iz Čaglavice, tako što ih je prema navodima optužnice, tokom 1999. godine u prištinskom naselju Emšir, navodno tukao, maltretirao i silom navodio da piju rakiju i pevaju pesmu “Srbijo mila mati”.

Međutim, upućeni u slučaj Nenada Arsića ističu da je suštinski problem zbog kojeg su ga braća prijavila zato što nije želeo da im proda deo imanja u Čaglavici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!