ZAJEDNO ODLUČILI DA PREKRATE MUKE? Komšije i poznanici bračnog para Jekić iz Petrovaradina veruju da su supružnici isplanirali smrt

Lj. PRERADOVIĆ

17. 12. 2020. u 22:00

KAO što su sve u životu radili zajedno, Dušan Jekić (83) i njegova dve godine starija supruga Dušanka, tako su i skončali život.

ЗАЈЕДНО ОДЛУЧИЛИ ДА ПРЕКРАТЕ МУКЕ? Комшије и познаници брачног пара Јекић из Петроварадина верују да су супружници испланирали смрт

Foto: N. Karlić

I dan posle strašne tragedije u Petrovaradinu, kada je muž pucao ženi u glavu, a potom i sebi, i ubrzo u bolnici podlegao povredama, komšije i poznanici vremešnog bračnog para i dalje veruju da je to najverovatnije bila zajednička odluka.

Na takvu mogućnost, kako vele, ukazuje i to što se sve dogodilo u trenucima kada su Dušan i Dušanka ostali sami u porodičnoj kući sa brojem 1a u Ulici Nova 11 u naselju Trandžament u Petrovaradinu, dok je njihova ćerka jedinica Milena bila poslom u gradu u banci, gde su je poslali.

Po povratku, ona je zatekla užasan prizor u dvorištu iza kuće. Mrtva majka i otac koji je još davao znake života, bili su u stolicama, jedno pored drugog.

Pokušali smo da razgovaramo sa njom o tragediji koja ju je snašla, ali nesrećna žena nije želela da priča o tome kako je u danu ostala bez oba roditelja.

- Izvinite, ali nemam šta da kažem - kratko nam je rekla ćerka Jekića i zatvorila ulazna vrata doma u kojem je sada ostala sama.

Po pričama komšija i poznanika Jekića, Dušan i Dušanka su imali skladan brak, jedno drugo su uvažavali i mnogo su se voleli, i zbog toga su gotovo sigurni da su isplanirali da zajedno odu u smrt.

- Dušanu je mnogo teško padala Dušankina bolest i bolovi koje je trpela, ali i njegova nemoć da joj pomogne i ublaži tegobe - kaže nam poznanik bračnog para. - Dušan je nagoveštavao da će se ubiti i da neće moći da podnese da živi bez Dušanke. I sam je oboleo pre godinu dana, dobio je dijabetes, ali je sa ćerkom brinuo o supruzi. Eto, nažalost, priča se obistinila, i sve nas je iznenadila.

Dušanka i Dušan biće sahranjeni u subotu u 11 časova. Izvesno je da će supružnici Jekić, koji su se ratnih devedesetih doselili iz Hrvatske, na groblju počivati zajedno.

MIRNI, TIHI I POVUČENI

MADA se Dušan i Dušanka, ali ni njihova ćerka nisu mnogo družili sa komšijama, svi su ih voleli i poštovali, pre svega zbog njihove posvećenosti jednog prema drugom.

- Bili su mirni, tihi i povučeni i iz njihove kuće i dvorišta se nikada nije čuo povišen ton - svedoče komšije o Jekićima. - Dušanka je, dok joj je zdravlje dozvoljavalo, sa suprugom radila u bašti i oko kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)