I RANIJE SE SVAĐALI ZBOG TARTUFA: Šta je sve prethodilo ubistvu braće Jeličić u šumi u ataru sela Jarak

S. KOSTIĆ

06. 12. 2020. u 21:08

BRAĆA Predrag (43) i Stanislav (37) Jeličić iz Futoga, ubijeni su u nedelju oko 8.30 u šumi u potesu sela Jarak kod Sremske Mitrovice, kako se sumnja nakon sukoba sa dvojicom braće, Nebojšom E. (36) iz Sremske Mitrovice i Dejanom E. (38) iz Jarka.

И РАНИЈЕ СЕ СВАЂАЛИ ЗБОГ ТАРТУФА: Шта је све претходило убиству браће Јеличић у шуми у атару села Јарак

Mesto gde se dogodio krvavi obračun

Do tragedije, kakva se još ne pamti ovde, došlo je, kada su braća Jeličić sekirama napali Dejana i Nebojšu, da bi Dejan u samoodbrani ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i ubio dvojicu braće.

Šuma u blizini Save, u potesu Turijan koja je poznata po najskupljim gljivama na svetu - tartufima, dovela je do krvavog zločina, pokazuju prvi rezultati policijske istrage.

- Četvorica muškaraca najverovatnije su se sukobila tokom potrage za tartufima, jer su i ranije tu bili viđeni na terenu. Tog jutra kada su se sreli u šumi, prvo je došlo do verbalnog sukoba, a onda je jedan od braće Jeličić potegao sekiru na njih, da bi zatim Dejan pucao u obojicu braće, a nakon toga pozvao Hitnu pomoć - kaže naš izvor iz policije.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, portparol Biljana Sremčić potvrdila je, za "Novosti", da su dvojica braće bila hospitalizovana u ovom medicinskom centru i da su oni nakon ukazane lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje.

- Kod muškarca D. E. konstatovane su povrede glave, grudnog koša i na licu, nakon intervencije hirurga, ortopeda i otorinolaringologa on je pušten na kućno lečenje, dok su kod N. E. konstatovane lakše telesne povrede glave i on je pušten na kućni oporavak - rekla je Biljana Sremčić.

Da je postojao odranije sukob između ove braće, za naš list, potvrdili su i meštani sela Jarak, koji kažu da je sve ovo moglo da se reši na mnogo bolji način.

- Futožani su odranije poznati, jer su često dolazili da vade tartufe, ali imali su i razmirice sa braćom Dejanom i Nebojšom, da li zbog teritorije - kaže jedan od meštana iz sela Lj. M. koji kaže da je Dejan malo preke naravi.

Na njegovu priču nadovezuje se još jedan Jarčanin, koji ne želi da mu ime spominjemo, on kaže da Dejan voli da se pravi jak.

- Roditelji su mu veoma fini ljudi, a Dejan voli da se pravi važan, nedavno je bio dobio batine, valjda zbog te njegove drskosti. Obojica braće su oženjena i imaju decu, Nebojša živi u Sremskoj Mitrovici sa porodicom - priča ovaj čovek.

Privatna arhiva

FUTOŽANI ŽALE ZA JELIČIĆIMA

FUTOG je u nedelju potresla strašna vest da su rođena braća Predrag i Stanislav Jeličić smrtno stradali u šumi kod sela Jarak u Sremu, gde su otišli u nedelju rano ujutro kako bi tamo tražili tartufe. O detaljima užasne tragedije, šta joj je prethodilo i zbog čega se sve desilo, poznanicima i prijateljima još je nepoznato.

- Znam samo da se desilo veliko zlo - kratko kaže jedan poznanik porodice nastradalih. - Iza njih je ostalo petoro dece, supruge i roditelji. Stariji Predrag ima troje, a mlađi Stanislav dvoje dece. Njih dvojica imaju još jednog brata koji je u Nemačkoj. Strašna tragedija ih je zadesila i zavila u crno.

Po onome što se moglo čuti među meštanima Futoga, stariji brat je radio u firmi koja se bavi izradom ortopedskih pomagala, dok je mlađi navodno imao neki privatan posao, a bavio se i psima. Stanislav je, kažu, i ranije odlazio u potragu za tartufima. U nedelju je sa njim pošao i stariji brat. (Lj. P.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)