STALNO SU PITALI ZA JOVANINO ZDRAVLJE: Ispovest oca Jovane koja je poginula u strašnoj nesreći

J. ĆOSIN

05. 12. 2020. u 11:38

VIŠI sud u Nišu, na predlog tužlaštva, odredilo je pritvor do 30 dana za M. G. (20), koji se sumnjiči da je svojim vozilom 21. novembra izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena Jovana Petković (25), koja je nedavno preminula u bolnici.

СТАЛНО СУ ПИТАЛИ ЗА ЈОВАНИНО ЗДРАВЉЕ: Исповест оца Јоване која је погинула у страшној несрећи

Foto privatna arhiva

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage jer mu se na teret stavlja da je kobne noći bio za volanom iako je imao 1,1 promil alkohola u krvi i da je svojim "golfom" prošao kroz crveno svetlo i udario u levi bok automobila BMV, za čijim je volanom bila devojka iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana.

- Osumnjičenom M. G. se stavlja na teret teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a pritvor je predložen kako bi se sprečilo uticanje na svedoke, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo - kaže Borislav Radonjić, portparol VJT Niš.

Foto privatna arhiva

Do udesa je došlo 21. novembra, pola sata iza ponoći, na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske komune i Boško Buha. Od siline udarca, BMV se potpuno raspao, a Jovana je sa slabim pulsom prevezena u KC Niš, gde su se lekari danima borili za njen život.

NA APARATIMA OSAM DANA

- Bio sam u Beogradu tog dana. Pozvao me je Jovanin brat u pet ujutro i rekao da je ona imala tešku saobraćajnu nesreću. Kada sam se malo sabrao, krenuo sam u Niš. Jovana je imala teške povrede unutrašnjih organa i, kako su nam rekli, dva puta je reanimirana. Na aparatima je bila do 29. novembra, kada je preminula - priča nam Nemanja.

Jovanin otac Slaviša Petković kaže da je porodica osumnjičenog M. G. u više navrata pokušala da kontaktira sa njim, da su dolazili u bolnicu da se raspituju o zdravlju njegove ćerke dok je bila u komi, ali da on nije bio u stanju da sa njima razgovara.

- Hteli su da razgovaramo, ali meni je tada bilo najbitnije da mi ćerka preživi. Zaista nisam bio sposoban da se sa njima sretnem - kaže Slaviša.

Jovana i njen momak Nemanja Zdravković, sa kojim se zabavljala dve godine, imali su velike planove koji su nestali u trenu.

- Bili smo isti, dve strane istog novčića... Znali smo se od detinjstva, odrasli smo u istom selu. Tek smo planirali da zajedno zakoračimo u život, da odemo u Beč. Te dve godine su nam se samo lepe stvaru dešavale, a sada mi se srušio čitav svet - kaže Nemanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)