ŠTO MI JE UZEO SINA JEDINCA? Završeno suđenje za ubistvo kod “Nane”, otac žrve očekuje poštenu predsudu, Grbović se ne oseća krivim

S. J. M.

04. 12. 2020. u 17:23

IZRICANjE prvostepene presude Nedeljku Grboviću zbog ubistva Aleksandar Savkovića i ranjavanja Adija Isenovića ispred kluba "Nana" pre tri godine zakazano je za 22. decembar u Višem sudu u Beogradu.

ШТО МИ ЈЕ УЗЕО СИНА ЈЕДИНЦА? Завршено суђење за убиство код “Нане”, отац жрве очекује поштену предсуду, Грбовић се не осећа кривим

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

Zamenik tužioca je u završnoj reči zatražila da se on oglasi krivim za teško ubistvo i da mu se odredi kazna po zakonu. Zatražila je i da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude.

- Grbović je dva puta saslušavan i prvi put je negirao krivično delo, a drugi put je delimično priznao uz navođenje svog stanja i razloga kojim je to opravdavao - kazala je zamenik tužioca. - Činjenica je da nije sporio da je imao oružje i da je pucao. Nesporno je i da je smrt Aleksandra Savkovića nasilna i nastala od vatrenog oružja. Takođe, veštak Bojana Kecman je opovrgla njegovu odbranu i dokazala da mu je uračunljivost bila smanjena usled afekta gneva, a ne straha na koji se pozivao.

Sudu se kratko obratio i Predrag Savković, otac ubijenog, koji je rekao da veruje u pošteno suđenje i da se tri godine non stop pita "zašto, zašto mi je uzeo sina jedinca?".

S druge strane Grbović je izjavio saučešće porodici Savković, da mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali i da se ne oseća krivim. Zatražio je da mu se posle presude ukine pritvor ili odredi kućni kako bi mogao da bude sa decom.

Njegov branilac Vanja Grbić osporio je optužnicu i rekao da Grbović nije izvršio krivično delo na način kako je u njoj opisano:

OPTUŽENI ZA TUČU

UZ Grbovića koji je radio u obezbeđenju "Nane" na optuženičkoj klupi su i trojica članova obezbeđenja Miloš Tančev, Stefan Šapurić i Stevan Dukić, kojima se sudi zbog učestvovanja u tuči ispred kluba, koje je prema optužnici prethodila ubistvu. Sva trojica su negirala da su se tukla, a njihovi advokati su tvrdili da nema dokaza da je tuče bilo i da su to potvrdili i Savkovićevi drugovi. Naveli su da nije jasno sa kim su se njihovi branjenici tukli i zašto onda i ti drugi nisu optuženi.

- Kao da je on iz čista mira uzeo oružje i pucao. Dokazano je da nije tako prvo ga je napao Isenović, pa Savković i on je pucao u nužnoj odbrani u strahu za svoj život. Njegova odbrana bila je iskrena i u skladu sa dokazima. Kad se desio događaj bio je u stanju sužene svesti i u strahu visokog intenziteta. On nije izvršio teško ubistvo, jer nije postojao ni umišljaj, ni motiv za to. Pucao je u samoodbrani i to ubistvo je bilo neželjena posledica i na mah.

Gajić je naveo da sud treba da oslobodi Grbovića ili da ga osudi zbog prekoračenja nužne odbrane ili za ubistvo iz nehata ili samo ubistvo sa bitno smanjenom uračunljivosti, a nikako za teško ubistvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024