NE ZNAM ODAKLE PAVLOVIĆU PUŠKA: Aleksa Živić svedočio na suđenju za ranjavanje trojice policajaca u centru Niša

J. Ć.

07. 11. 2020. u 09:30

PRED Višim sudom u Nišu, na ponovljenom suđenju Ivanu Pavloviću (34), koji se tereti da je 17. juna 2018. iz "kalašnjikova" ranio trojicu policajca i radnika obezbeđenja kluba "Manila" u centru grada, juče je svedočio njegov prijatelj Aleksa Živić.

НЕ ЗНАМ ОДАКЛЕ ПАВЛОВИЋУ ПУШКА: Алекса Живић сведочио на суђењу за рањавање тројице полицајаца у центру Ниша

Foto arhiva V. N.

On je te večeri bio u gradu sa Pavlovićem i Martinom Zonjićem, a kada im je u klubu ponestalo piva, izazvali su incident.

Iskaz Živića, koji je u sud doveden iz zatvora, trebalo je da rasvetli okolnosti pod kojima je došlo do sukoba, a posebno da li je Pavlović imao nameru da ubije više osoba, zbog čega je prethodno osuđen za pokušaj teškog ubistva. Međutim, sud od njegovog svedočenja nije imao mnogo koristi, jer je on tvrdio da se zbog protoka vremena, vrlo slabo seća tog događaja.

- Znam da smo nakon što smo napustili kafić otišli do Ivanove kuće da uzme jaknu, nisam primetio da je ispod nje imao pušku. Vratili smo se, ali nismo mogli da uđemo. Izašao je radnik obezbeđenja, rvao sam se sa njim. Video sam kad je pao, pretpostavljam da je Ivan pucao, ali to nisam video jer su on i Martin bili iza mene. Kada je pao naneo sam mu pet ubodnih rana nožem. Zatim sam počeo da bežim, nisam video kada je pucano na policiju, ali sam čuo rafal - rekao je Živić.

Mnoga pitanja ostala bez odgovora

Branilac, ali i sudija Tamara Savić nisu uspeli da odgonetnu odakle puška u Pavlovićevim rukama, odnosno odakle se ona našla u Živićevom automobilu, jer on na mnoga pitanja nije imao odgovor. Na sledećem ročištu u decembru trebalo bi da svedoči Martin Zonjić.

Tvrdio je da puška kojom je napad izvršen nije njegova, da ju je samo čuvao.

Pavlović je Živiću često dobacivao "lažeš" i imao je pitanja za njega.

- Šta možeš da kažeš na to što si uperio pušku u radnike obezbeđenja kluba "Troj", pa je intervenisao jedan policajac? Da li se sećaš da si i ranije bio izbačen iz "Manile" zbog nekog incidenta? Za koga si čuvao pušku, za mene, za Zonjića? - neka su od pitanja koja je Pavlović postavio Živiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!