SMRT VOZAČA GSP: Adam priznao krivicu - reči koje je izgovorio na pripremnom ročištu

S. J. M.

12. 10. 2020. u 17:12

OKRIVLjENI za izazivanje saobraćajne nesreće u Zemunu u februaru kada je poginuo vozač GSP Bojan Perać (31), Adam R. (21) juče je u Višem sudu priznao krivicu.

СМРТ ВОЗАЧА ГСП: Адам признао кривицу - речи које је изговорио на припремном рочишту

Foto:

Kako smo nezvanično saznali on je na pripremnom ročištu, zatvorenom za javnost, kazao da je kriv i da mu je veoma teško što se to sve desilo. Kazao je i da mu je krivo što je Bojan tako mlad poginuo i izvinio se njegovoj porodici što im je upropastio život.

Rakočević se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. U optužnici se navodi da je tog jutra prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Cara Dušana i Tršćanske ulice i vozeći oko 50 kilometara na sat zakucao se u autobus "45", kojeg je udarac odgurnuo u suprotnu traku baš kad je naišao autobus na liniji "15", kojim je upravljao Perać. U tom udesu još dvoje putnika iz autobusa je povređeno. Test je pokazao da je Rakočević u krvi imao marihuanu, a na uviđaju u njegvom "pežou" pronađena je jedna kesica istog narkotika, za koju je rekao da je bila za ličnu upotrebu.

Nakon što je završeno pripremno ročište u Višem sudu je odmah otvoren glavni pretres na kojem su svedočili Radomir Ž. vozač drugog autobusa i putnica Marina K. koji su naveli da ostaju pri izjavama datim u istrazi.

Rakočević se od februara nalazi u pritvoru, a za delo za koje je optužen zaprećena je kazna do 12 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!