POLICIJA DOBOJ PRIJAVA: Osumnjičen da je oštetio budžet RS za više od šest miliona KM

S.M.

06. 10. 2020. u 15:25

POLICIJA u Doboju podnela je Izveštaj o izvršenom krivičnom delu protiv pravnog lica iz Dervente, za koje postoji osnov sumnje da je oštetilo budžet i vanbudžetske fondove Republike Srpske za 6.065.872 KM.

ПОЛИЦИЈА ДОБОЈ ПРИЈАВА: Осумњичен да је оштетио буџет РС за више од шест милиона КМ

Foto D. Pozderović

Za navedeno pravno lice postoji osnov sumnje da je u nameri da istom pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od početka 2014. godine do kraja meseca septembra 2016. godine izbeglo poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rešenjima poreske uprave o prinudnoj naplati izvršenjem na novčana sredstva za poreske obaveze, a potom usmeravalo uplate gotovog novca na blagajnu, te od tih sredstava odobrilo korišćenje istih u druge svrhe a ne za plaćanje poreskih obaveza.

-Navedeno pravno lice je određena plaćanja vršilo putem ugovora o asignaciji, ugovora o cesiji i kompenazacijama sa drugim privrednim društvima, čime je prouzrokovalo nesposobnost istog da plaća poreske obaveze i na taj način je uskratilo sredstva koja predstavljaju javni prihod, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Na navedeni način je za budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove RS nastupila materijalna šteta u ukupnom iznosu od 6.065.872, 76 KM, a za isti iznos je navedeno privredno društvo iz Dervente ostvarilo protivpravnu imovinsku korist.

Pravno lice je osumnjičeno za dva krivična dela nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica i tri krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!